NEKIMA TREBA ZAUVEK ODUZETI VOZAČKU: Hrvat seo za volan sa 4,57 promila alkohola u krvi!
Foto: Shutterstock

rekorder

NEKIMA TREBA ZAUVEK ODUZETI VOZAČKU: Hrvat seo za volan sa 4,57 promila alkohola u krvi!

Hrvatska -

VIROVITICA - Saobraćajna policija je zaustavila vozača(32) koji je prošao kroz crveno svetlo na semaforu, a onda su doživeli šok.

Virovitičko-podravska policija saopštila je da je vozača zaustavila oko 2,15 sati u virovitičkom gradskom naselju Čemernica, a osim što je vozio pijan, automobilom virovitičkih registracija upravljao je iako mu je u aprilu prošle godine istekla vozačka dozvola. Alkotestom je utvrđeno da u krvi ima čak 4,57 promila alkohola.

Nakon lekarskog pregleda zadržan je u policijskoj stanici, a protiv njega će biti podneta krivična prijava. Inače, prema medicinskom tumačenju, koncentracija od četiri promila alkohola u krvi i više može da izaove smrt zbog prestanka disanja, vrlo niskoga krvnog pritiska ili gušenja tokom povraćanja.

Činjenicu da su smrtni slučajevi u takvim okolnostima retki i da se neki čak usude da sednu za volan, lekari objašnjavaju time da su svi takvi neslavni rekorderi uglavnom utrenirani u ispijanju alkohola, odnosno da ga konzumiraju duže vreme i time podižu prag osetljivosti organizma na trovanje alkoholom.

(Bportal.ba)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track