OKAČIO FRANJINU SLIKU S PETOKRAKOM I POZVAO FAŠISTE DA JE SKINU: Prozivka zbog table u Jasenovcu
Foto: Printscreen Facebook

Reakcija opozicije u Hrvatskoj

OKAČIO FRANJINU SLIKU S PETOKRAKOM I POZVAO FAŠISTE DA JE SKINU: Prozivka zbog table u Jasenovcu

Hrvatska -

Poslanici opozicione SDP izveli su „performans“ u Saboru Hrvatske u znak protesta zbog spomen-obeležja s pozdravom „Za dom spremni“ u Jasenovcu.

Dvojica poslanika, Arsen Bauk i Bojan Glavašević, postavili na svojim saborskim klupama papir s natpisom „Sramota u Jasenovcu, 32. dan #Andrej_izdrži“, sa jasno istaknutim slovom „U“. Da bi zadržali pažnju kamera i učinili natpis duže vreme vidljivim, oni su se prijavili za repliku i monotonim glasom čitali zakonski tekst o kojem se u tom trenutku nije raspravljalo.

Kad su iscrpli vreme za raspravu, predsedavajući Saboru Željko Rajner ih je upozorio da nisu prekršili poslovnik, ali da su i na drugačije načine mogli da iskažu svoj stav.

Međutim, Bauk ovde nije stao sa provokacijama prema HDZ zbog slučaja ploče u Jasenovcu na kojoj se nalazi ustaški pozdrav „Za dom spremni“.

On je putem Fejsbuka opet prozvao hadezeovce. Bauk je, naime, objavio fotografiju mladog Tuđmana iz partizanskih dana kojem se ’na glavi sjaji zvezda petokraka‘.

„Od danas se u mojoj kancelariji nalazi slika prvog hrvatskog predsednika dr Franje Tuđmana u partizanskoj uniformi s petokrakom. Pozivam sve ove koji su ’za dom spremni‘ da je dođu skinuti. Ako im nije ’delikatno‘“, napisao je Bauk.

(Sputnjik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track