OSTAO BEZ POLICIJSKE ZAŠTITE I SLUŽBENIH KOLA: Milanović kupio lični auto
Foto: Reuters Srdjan Zivulovic 11 9 2016

Običan život

OSTAO BEZ POLICIJSKE ZAŠTITE I SLUŽBENIH KOLA: Milanović kupio lični auto

Hrvatska -

Pošto je na parlamentarnim izborima izgubio od Andreja Plenkovića, bivši premijer Hrvatske Zoran Milanović se povukao iz javnosti, a nije posebno aktivan ni u unutarstranačkoj kampanji u SDP.

Milanoviću je ukinuta policijska zaštita, koju je imao kao zaštićena osoba, jer je procena bezbednosti pokazala da ne postoji rizik koji bi opravdavao dalju zaštitu, piše PolitikaPlus.

Usto, navodi se i kako je Milanović, koji je godinama imao pravo na službeno vozilo i vozača, ovih dana kupio lični automobil.

U međuvremenu, nastavljaju se spekulacije o Milanovićevom budućem poslovnom angažmanu u nekoj od evropskih ili međunarodnih institucija. On je početkom septembra najavio da će se baciti na pravljenje para.

MILANOVIĆ SE OPROSTIO OD POLITIKE: Baviću se nekim kreativnijim poslom

"Imam manje od 50 godina. Idem da nešto i zaradim, jer od ovoga teško", kazao je Milanović 8. septembra. U to vreme portal Index.hr je objavio, pozivajući se na dva nezavisna izvora bliska bivšem premijeru, da je on još u proleće - i pre nego što je u Hrvatskom saboru srušena vlada Tihomira Oreškovića - dogovorio posao u Evropskoj banci za obnovu i razvoj (EBRD). Prema tim izvorima, Milanović je isposlovao poziciju pomoćnika direktora za pravne poslove.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track