PETROV: Ili ostaje premijer Orešković ili idemo na izbore
Foto: Beta

Povodom ostavke Karamarka

PETROV: Ili ostaje premijer Orešković ili idemo na izbore

Hrvatska -

Individualnu odgovornost razdvajamo od stranke. Određeni pojedinci su povukli niz ishitrenih poteza. Ostali iz HDZ-a će odlučiti hoće li pružiti šansu vladi ili će se ići u nove izbore, rekao je potpredsednik hrvatske vlade Božo Petrov.

Pozvao je HDZ da pokrenu opoziv premijera a, ukoliko to ne učine ići će se u nove izbore, rekao je Petrov.

"Spremam sam podneti ostavku iako ne mislim da sam za bilo šta kriv i odgovoran", rekao je Petrov istakavši da će to učiniti samo u slučaju ako HDZ opozove zahtev za opoziv premijera Oreškovića.

Petrov je na vanrednoj konferenciji za novinare rekao da će ta stranka u narednih 24 sata odlučiti da li će njeni zastupnici potpisati zahtev za raspuštanje parlamenta. O tome će, kazao je, odlučiti Nacionalno veće Mosta.

Petrov je u više navrata pozvao sve članove Predsedništva HDZ-a da u ovim trenucima, kako je rekao, pokažu odgovornost i opozovu zahtev za opoziv aktuelnog premijera.

"Nismo promenili svoj stav. Za nas postoje dve opcije, ova Vlada s Oreškovićem na čelu ili novi izbori. Spreman sam da dam ostavku ako će HDZ to tražiti od mene kako bi Orešković ostao premijer. Mostu nije stalo do nikakvih fotelja", dodao je čelnik Mosta.

(24sata.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track