POČELO SKUPLJANJE POTPISA ZA RASPUŠTANJE HRVATSKOG SABORA: Premijer Orešković u ozbiljnom problemu
Foto: Reuters

Smene na vrhu države

POČELO SKUPLJANJE POTPISA ZA RASPUŠTANJE HRVATSKOG SABORA: Premijer Orešković u ozbiljnom problemu

Hrvatska -

Najuticajnija opoziciona Socijaldemokratska partija Zorana Milanovića započela je danas prikupljanje potpisa za raspuštanje Hrvatskog sabora, potvrdio je danas zastupnik te stranke Ranko Ostojić.

On je novinarima u Saboru rekao da je to u ovom trenutku najbolje što se može učiniti i dodao da će pozvati opoziciju i sve, kako je rekao, odgovorne zastupnike koji smatraju da je to izlaz iz ove agonije i sramote u koju je zapala Hrvatska.

"Prikupili smo već dovoljno potpisa koji bi trebalo da označe da je ovo ozbiljna stvar. Ne želimo licitirati brojevima koliko smo potpisa skupili jer bez ozbiljnog broja potpisa, a to je 76, nećemo ni izaći pred predsednika parlamenta Željka Rajnera", jasan je Ostojić, inače ministar policije u prethodnoj vladi.Očekuje, kaže, da će akcija prikupljanja potpisa brzo biti gotova i dodao da SDP računa na svakog "odgovornog zastupnika".

Upitan šta misli o tvrdnji HDZ-a da su obezbedili 76 potpisa za opoziv Oreškovića, Ostojić je rekao da je reč o "operaciji spašavanja šefa HDZ-a Tomislava Karamarka", odnosno pokušaju da se izbegne da se u Saboru glasa o nepoverenju prvom potpredsedniku vlade.

Potpredsednik hrvatske Vlade i lider Mosta Božo Petrov tražio je danas od većinskog kolacionog partnera Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) da izadje s novom parlamentarnom većinom ili da ponudi novog potpredsednika Vlade ili da se raspišu izbori.

Petrov je novinarima ispred vlade rekao da je za političu krizu kriv lider HDZ-a i prvi potpredsednik Vlade Tomislav Karamarko zbog čega HDZ treba da okonča krizu, prenela je Hina.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track