PREOKRET U HDZ: Grupa osnivača traži ostavku Karamarka
Foto: Anadolija

Politička previranja

PREOKRET U HDZ: Grupa osnivača traži ostavku Karamarka

Hrvatska -

Grupa osnivača Hrvatske demokratske zajednice zatražila je danas da se Tomislav Karamarko povuče sa svih funkcija u HDZ-u, i time u stranci otvori postupak izbora novog rukovodstva koje će sprovesti potrebne reforme.

Devet članova-osnivača HDZ-a u izjavi za javnost ocenilo je da pod Karamarkovim vođstvom politika stranke u mnogočemu nije bila kontinuitet politike HDZ kakvu je osmislio i vodio Franjo Tuđman, prenosi Hina.

Takvom promašenom politikom, kako se dodaje, HDZ na prošlim parlamentarnim izborima nije ostvario izbornu pobedu, iako je protiv sebe imao najneuspešniju hrvatsku vladu, a na vlast je došao isključivo političkom voljom Nezavisne liste Most.

Oni veruju i da je vlada od početka bila u stalnom sukobu sa Karamarkom zbog njegovog nezadovoljstva ličnom pozicijom i ulogom u vladi te da je to i dovelo do njenog rušenja.

"Zbog svega toga, Tomislav Karamarko treba smesta i bezuslovno da odstupi sa svih dužnosti u HDZ-u, i time u stranci otvoriti postupak izbora novog vodstava HDZ-a, koje će provesti potrebne reforme i pripremiti stranku za pobedu na predstojećim vanrednim parlamentarnim izborima", stoji u izjavi koju su potpisali Ivan Tolj, Zdenka Babić Petričević, Neven Jurica, Jure Ivančić, Zdravko Gavran, Božidar Petrač, Mario Kapulica, Ante Kutle i Miro Petrić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track