PUPOVAC: Kolindina izjava da ne može da se meša u fašističke table a može u čokoladice je sramna!
Foto: Fonet Fonet Boždar Petrović/ Beta Denis Ceric

Oštra osuda

PUPOVAC: Kolindina izjava da ne može da se meša u fašističke table a može u čokoladice je sramna!

Hrvatska -

ZAGREB - Poslanik u Saboru i predsednik Srpskog nacionalnog vijeća Milorad Pupovac ocenio je nedopustivom i sramotnom izjavu hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović, koja je rekla da ne može da se meša u odluke lokalne samouprave kada je u pitanju postavljanje spomen ploče sa ustaškim pozdravom "Za dom spremni", a može u čokoladice.

Pupovac je gostujući na regionalnoj N1 TV rekao da će te čokoladice, koje je Grabar Kitarović podelila početkom sedmice deci u Dubrovniku, biti zabeležene kao čokoladice srama.

KOLINDI NE PRAŠTAJU SRPSKE ČOKOLADICE: Evo kako se sprdaju sa hrvatskom predsednicom na internetu!

"Na taj način podučavati decu, stigmatizacijom jednoga brenda, jedne države na taj način da to radi... Bez svesti šta proizvodimo time, koju štetu pravimo u svesti dece i javnosti, koju političku štetu proizvodimo, u krajnjoj liniji ekonomsku. Ne razumem, ne mogu da shvatim. Kad bih ja to uradio, s pravom bi me prozvali. Kada predsednica radi takve stvari, trebalo bi da dobije poruku da su to štetne poruke", rekao je Pupovac.

Pupovac je dodao je da Hrvatska u toliko stvari ima problem u kontroli hrane, s elementalnim, minimalnim nadzorom što, kako je rekao, ugrožava i zdravlje i novčanik.

"A onda se ovde na ovoj čokoladici junačimo i formiramo govor mržnje. Nedopustivo i sramno", rekao je Pupovac.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track