(VIDEO) U ZAGREBU NAPADNUTI PROTIVNICI OLUJE: Policija ih jedva spasla linča, ima povređenih!
Foto: Printscreen Twitter

Haos na Trgu Bana Jelačića

(VIDEO) U ZAGREBU NAPADNUTI PROTIVNICI OLUJE: Policija ih jedva spasla linča, ima povređenih!

Hrvatska -

Kao i ranijih godina pred godišnjicu Oluje u Zagrebu na Trgu bana Jelačića udruženja su želele da održe protest protiv veličanja ratne pobede, ali im je ove MUP zabranio okupljanje. Više desetina ljudi ipak je došlo je na Trg kako bi održali mirnu protestnu akciju, međutim pojavili su se i kontramitingaši, njih stotinjak, pa je morala da interveniše i policija.


Oni su uzvikivali "Četnici!", "Marš iz Hrvatske!", "Zašto smo se mi borili?". Situacija je jedno vreme bila užasno napeta, bilo je pokušaja fizičkog napada, pa je kordon policije morao da čuva demonstrante.

Na jednom od snimaka vidi se kako kontramitingaš pesnicom udara u glavu jednu ženu. Iako je zagrebačka policija rekla da je protest prošao mirno i da niko nije povređen Nela Pamuković iz Centra za žene žrtve rata. Rosa je rekla da su najmanje tri osobe povređene.

"Jednog kolegu su pogodili jajetom, koleginica je dobila udarac u glavu, a ja sam pogođena iza vrata. Još smo u šoku. Celo vreme nas je pratila policija. Situacija je bila divlja", kaže Pamuković.

- Vikali su nam će nas silovati, ubiti, da bežimo iz Hrvatske", kaže ona

(N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track