(VIDEO) ŠOLJICA  RAZGOVORA: Gotovina popio kafu s čovekom koji ga je poslao u Hag!
Foto: Printscreen Youtube

Susret u Zadru

(VIDEO) ŠOLJICA RAZGOVORA: Gotovina popio kafu s čovekom koji ga je poslao u Hag!

Hrvatska -
Na pitanje o čemu je razgovarao sa Tomislavom Karamarkom Ante Gotovina je rekao da nisu pričali o politici već o životu, zdravlju, lepom vremenu

ZADAR - Nekada haški optuženik, a sada slobodan čovek bez krivice Ante Gotovina i predsednik najuticajnije opozicione Hrvatske demokratske zajednice Tomislav Karamarko, koji je svojevremeno kao šef tajne službe hrvatskog generala isporučio Hagu, popili su danas kafu, a potom prošetali Zadrom.

Na pitanje o čemu su razgovarali uz kafu Gotovina je rekao da su pričali o životu, zdravlju, lepom vremenu, a ne i o politici. Kako su javili hrvatski mediji Gotovini i Karmarku je društvo pravio zadarski gradonačelnik, čelnik HDZ-a Božidarom Kalmetom, a u društvu je, kažu, vladalo dobro raspoloženje.

http://www.youtube.com/watch?v=KytS_VeNlpA

Dok je bio na čelu hrvatske tajne službe, Karamarko je 2005. godine tvrdio da se širom Hrvatske sprovode aktivnosti na lociranju i hapšenju Gotovine.Mediji podsećaju na fotografije objavljene po hapšenju Gotovine na kojima tadašnji predsednik Stjepan Mesić i Karamarko uz čašu šampanjca nazdravljaju uspešno obavljenu operaciju.

Ukazuje se da je ovaj susret utoliko zanimljiviji jer se odvija u predizborno vreme i uprkos tome što je Gotovina u više navrata isticao da se neće upuštati u političke vode. Budući da Gotovina među Hrvatima slovi kao "omiljeni general", mediji napominju da Karamarku sigurno ne može da škoditi što je viđen u njegovom društvu.

Gotovina je u Haškom tribunalu najpre bio osuđen na 18 godina zatvora za zločine počinjene u proteklom ratu, da bi mu ta kazna potom bila ukinuta.U Hrvatskoj su ga po dolasku iz Haga dočekali kao heroja.

(index.hr)

http://www.youtube.com/watch?v=cmtbmoiquo0

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track