ZA DOM SPREMNI PEVAO USRED KNINA: Tompson dobio prekršajnu posle koncerta, ali odbio da je potpiše!
Foto: Beta

ZA DOM SPREMNI PEVAO USRED KNINA: Tompson dobio prekršajnu posle koncerta, ali odbio da je potpiše!

Hrvatska -

KNIN - Po završetku koncerta Marka Perkovića Tompsona u Kninu policija je tom pevaču uručila prekršajnu prijavu, jer je pevao "Za dom spremni!", ali je on odbio da je potpiše.

"Dana 5. 8. 2016. godine, u 23.45 u Kninu, na stadionu FK "Dinara", prilikom održavanja koncerta povodom proslave Dana pobede i domovinske zahvalnosti, isti je glasno pevao "Za dom spremni!", čime je počinio prekršaj iz člana 5. Zakona o prekršajima protiv DRH-a", piše u prijavi.

VEDRANA RUDAN O OLUJI: Svi se je**te! I posle slavlja dobro se nažderite na naš račun!

Informacija o prijavi objavljena je na internet stranici namenjenoj Tompsonovim obožavaocima.

NE SLAVE SVI HRVATI OLUJU: Status ovog čoveka digao je čitav region na noge

- Odmah po silasku sa bine nakon kninskog koncerta, kninska policija je na putu do bakstejdža iz nepoznatih razloga presrela Tompsona u nameri da ga privede na stranu. Tompsonovo obezbeđenje nije to dopustilo pa su policajci kasnije došli do bekstejdža da bi Tompsonu uručili obaveštenje o prekršaju, jer je glasno pevao "Za dom spremni".

FEJSBUK TOMPSONU BLOKIRAO STRANICU: Posle koncerta u Kninu zbirsan sa društvene mreže

Knin: Podnete dve krivične i šest prekršajnih prijava

Dve krivične prijave zbog povrede ugleda strane države i šest prekršajnih prijava od kojih se pet odnosi na kršenje javnog reda i mira, a jedna zbog kršenja zakona o javnom okupljanju, podnete su, kako danas prenose mediji, nakon obeležavanja 21. godišnjice "Oluje" u Kninu.

Foto: Youtube printscreen
Foto: Youtube printscreen

Sudeći prema nalogu na Fejsbuku, među prijavama koje se odnose na kršenje javnog reda i mira je i prijava koja se odnosi na Marka Perkovića Tompsona, prenosi Hina.

Portparolka šibensko-kninske Policijske uprave Marica Kosor je potvrdila da je Tompson sinoć nakon završetka koncerta u Kninu prekršajno prijavljen i dodala da po zakonu ne sme da govori o osobama protiv kojih su izdate prijave.

"Mogu samo da vam potvrdim da smo zbog povrede ugleda strane države podneli kaznene prijave protiv muškaraca starosti 27 i 44 godine, koji su zapalili zastavu Republike Srbije, a uz to smo podneli pet prekršajnih prijava zbog narušavanja javnog reda i mira i jednu po Zakonu o javnom okupljanju", odgovorila je Kosor.

Foto: Youtube printscreen
Foto: Youtube printscreen

Portparolka je potvrdila da je u toku proces identifikacije osoba koje su učestvovale u zaustavljanju saobraćaja u glavnoj kninskoj ulici gde su palili "bengalke", lupali po automobilima, pevali "Juru i Bobana".Na Tompsonovom Fejsbuk profilu objavljeno je da ga je sinoć šibenska policija prekršajno prijavila "jer je glasno pevao 'Za dom spremni'", a da je, kako navodi, javnosti jasno da je pevao pesmu "Bojna Čavoglave", koja u svom delu ima stih "Za dom spremni" i to da je pevao "kako logika nalaže, glasno, jer koliko je poznato ne postoji tiho pevanje, zna se i da ta pesma nije zabranjena".

"Očigledno je da nekima smeta i 'Oluja' i veličanstvena proslava u Kninu, kao i veče u Kninu koje je posvećeno Vukovaru", navodi Tompson.U hrvatskom Zakonu o prekršajima protiv javnog reda i mira, između ostalog, navodi se da će "onaj ko na javnom mestu izvođenjem, reproduciranjem pesama i tekstova ili nošenjem ili isticanjem simbola, tekstova, slika, crteža remeti javni red i mir" bniti kažnjen za prekršaj novčanom, ili kaznom zatvora do 30 dana.

(Index.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track