ZLOČIN U KARLOVAČKOM STUDENTSKOM DOMU: Policija uhapsila mladića zbog silovanja studentkinje
Foto: Shutterstock

Nasilje

ZLOČIN U KARLOVAČKOM STUDENTSKOM DOMU: Policija uhapsila mladića zbog silovanja studentkinje

Hrvatska -

Karlovačka policija potvrdila je u utorak da je privela 22-godišnjeg mladića koja sumnjiče da je u noći između subote i nedelje silovao punoletnu žensku osobu, a saznaje se da se silovanje dogodilo u studentskom domu u Karlovcu.

Direktor karlovačkog Studentskog centra Davor Jurčević rekao je Hini da je policija u ponedeljak privela jednog njihovog stanara, ali da on nema saznanja o tome što se tačno dogodilo.

On je naglasio da je u studentskom domu kontrola ulazaka i izlazaka bolja nego u drugim domovima, jer recepcija radi 24 sata dnevno, a u zgradu se ulazi uz lične kartice.

“Mi ne znamo šta se točno dogodilo i najbolje je da se istraga vodi u miru, pogotovo zbog interesa zaštite žrtve. Ali, želim da naglasim da su naši stanari punoletni, da se druže po dnevnim boravcima koji su na svakom spratu, kao i čajnoj kuhinji, i ma šta da se događa među njima, moraju da znaju da su odgovorni za svoje ponašanje”, rekao je Jurčević.

Upitan jesu li spratovi odvojeni po polovima, Jurčević je kazao da nisu, kao ni u drugim domovima poput onih u Zagrebu.

Međutim, postoji mogućnost da uz posebnu izjavu smeštaj u dvokrevetnoj studentskoj sobi dobiju mladić i devojka, što u karlovačkom domu zasad nije učinio nijedan od 150 stanara.

(Net.hr)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track