DETE (2) UMRLO NAKON OPERACIJE KILE: Rutinski zahvat se pretvorio u nezapamćenu tragediju!
Foto: Profimedia

Klinika za dečiju hirurgiju u Skoplju

DETE (2) UMRLO NAKON OPERACIJE KILE: Rutinski zahvat se pretvorio u nezapamćenu tragediju!

Severna Makedonija -

Rutinska operacija pretvorila se u tragediju na Klinici za dečiju hirurgiju u Skoplju. Nakon operativnog zahvata kile umrlo je dvogodišnje dete iz sela Žirovnica, na severozapadu Makedonije.

Njegovi roditelji sumnjaju da je umrlo zbog lekarske nebrige jer je dete bilo poslato na anesteziološki pregled uprkos visokoj temperaturi koju je imalo.

Sa Klinike se pravdaju da je dete dobilo svu potrebnu negu, a razlozi smrti nisu mogli da se utvrde zato što su njegovi roditelji odbili da se izvrši obdukcija.

Lekari kažu da je dete te noći, 28. oktobra, dobilo sirup za smanjivanje temperature, a sutradan je bilo operisano. Operacija je trajala satima, kao i buđenje deteta nakon operacije.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Mališan se nije probudio u operacionoj sali, već na intenzivnoj nezi, odakle je, pošto se osećao dobro, bio prebačen na odeljenje. Na žalost, tokom noći zdravstveno stanje mu se pogoršalo, počeo je da povraća penu i pljuje krv, a sat vremena kasnije je preminuo na Klinici za animaciju, reanimaciju i intenzivno lečenje.

Zbog žalbe roditelja, formirana je komisija koja će još jednom detaljno pregledati ceo slučaj i tokom iduće sedmice dostaviti izveštaj.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track