REŽIM PRETI IZBORNOJ KOMISIJI: VMRO-DPMNE ucenjuje mobilisanjem naroda ako prihvate prigovore SDSM
Foto: Beta/AP

REŽIM PRETI IZBORNOJ KOMISIJI: VMRO-DPMNE ucenjuje mobilisanjem naroda ako prihvate prigovore SDSM

Severna Makedonija -

Funkcioneri doskora vladajuće stranke VMRO DPMNE zapretili su danas "gnevom naroda" u slučaju da Državna izborna komisija Makedonije (DIK) prihvati prigovore opozicije na izborni proces na nekoliko glasačkih mesta, koji bi mogli dovesti do promene rezultata vanrednih poslaničkih izbora, održanih u nedelju.

Bivša poslanica vladajuće VMRO DPMNE Valentina Božinovska je, preneli su mediji, rekla da je noćašnji "skup ispred DIK noć noževa".

NI ŠKOLA NI MINISTARSTVO NE REAGUJU: Nastavnica koja je nosila krst sa Zaevim imenom bez kazne

"Pozdravljam branitelje. Ovo je noć noževa, ili razuma ili ludila jednog čoveka, poslednjeg makedonskog izdajnika Zorana Zaeva (lidera Socijaldemoratskog saveza Makedonije)", rekla je ona pred pristalicama VMRO DPMNE, koji su noć proveli ispred zgrade DIK dok je ona razmatrala prigovore opzicione SDSM.

SDSM: Rezultati Državne komisije potvrđuju da je režim Gruevskog gotov

Božinovska koja je predsednica Državne komisije za odnose s verskim zajednica, poručila je članovima DIK da "paze kako odlučuju po prigovorima (opozicije) i da ne pomisle da ponište volju naroda".

PREBROJAVANJE I DALJE TRAJE: 51 mesto za VMRO-DPMNE, 49 za SDSM

Na skupu ispred DIK prošle noći su govorili i funkcioneri i nosioci lista VMRO DPMNE na nedeljnim vanrednim parlamentarnim izborima Ilija Dimovski, Antonio Milošoski, Boris Zmejkovski, Danijela Rangelova. Oni su poručili da neće dozvoliti da bude oduzet nijedan glas njihovoj stranci i zapretili "gnevom naroda".

GRUEVSKI U PANICI: Partijski funkcioneri VMRO-DPMNE beže kod Zaeva!

"Ne želimo ni jedan glas više od onog što smo dobili, niti ćemo dozvoliti da nam bude oduzet ni jedan glas. Treba da se poštuje narodna volja, a ne da se izaziva gnev građana", rekao je funkcioner VMRO DPMNE i bivši ministar spoljnih poslova Makedonije Antonio Milošoski.

(FOTO) OTKRILI STROGO ČUVANU TAJNU VMRO-DPMNE: Procurele fotke luksuzno opremljenog sedišta partije

Protest ispred DIK, koji je počeo u 22.00, protekao je mirno, a zgradu u kojoj zaseda ta komisija su obezbeđivale jake snage policije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track