MAKEDONAC IMA NEOBIČNE KUĆNE LJUBIMCE: Pitanje ko tu koga čuva
Foto: AP

Neobičan hobi

MAKEDONAC IMA NEOBIČNE KUĆNE LJUBIMCE: Pitanje ko tu koga čuva

Severna Makedonija -

Fadil Ismaili iz tetovskog sela Lešok u svom dvorištu čuva tri pripitomljena vuka.

U reportaži objavljenoj na Televiziji Telma, vidi se kako vukovi Luna i Lupo i njihov otac Alek veselo dočekuju, igraju se sa reporterom te televizije i hrane se iz nejgove ruke.

"Temperament vuka ne treba da vas plaši, moji miljenici se raduju novim gostima", kaže Ismaili koji te pripitomljene životinje dve godine čuva u ogradjenom dvorištu svoje vikendice. Ideja da čuva vukove mu se, kaže, rodila kad je bio na radu u Švajcarskoj. Čuvao je mnoge životinje, ali se rešio da, kada dodje u svoj rodni kraj sa sobom dovede i vukove za koje tvrdio da su jako inteligentni.

"Ovi vuci potiču sa prostora nekadašnje Čehoslovačke. Da bi ih doneo u Makedoniju završio sam specijalni kurs u Švajcarskoj za čuvanje vukova", dodaje Ismaili.On se ne saglašava sa terminom "čuvanje vukova", već ističe da on i njegova porodica žive sa vukovima i da ima veliko poverenje u njih.

"Mnogo su oprezni i nikog nisu povredili", dodaje Ismaili.Dva vuka Ismaili je dao porodicama u drugim delovima Makeodnije, u Skoplju i Brvenici.

(Beta)

BONUS VIDEO:

Kurir TV: Kuca u prevozu, kontrolori njemu nisu tražili kartu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track