(FOTO) AMERIČKE FOKE TRENIRALE MAKEDONSKE SPECIJALCE: Početak uspešne saradnje
Foto: Reuters (13.2.2017)

Obuka

(FOTO) AMERIČKE FOKE TRENIRALE MAKEDONSKE SPECIJALCE: Početak uspešne saradnje

Severna Makedonija -

U Skoplju je danas održana završna vežba specijalnih jedinica policije i vojske Makedonije, koje su poslednjih sedmica trenirali instruktori elitne američke jedinice "Mornaričke foke"

Ta vežba, u kojoj je bilo simulirano neutralizovanje neprijateljskih grupa, održana je u kasarni specijalne jedinice makedonske policije za brzo reagovanje.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Prema rečima ministra odbrane Makedonije Zorana Jolevskog, današnja vežba je prva od 27, koje bi trebalo da sprovedu sa partnerima iz SAD. Te vežbe će se sprovoditi u drugim segmentima, a ne samo sa jedinicama za specijalne operacije.Jolevski je rekao da je saradnja SAD i Makedonije u odbrani na visokom nivou i da će makedonsko Ministarstvo odbrane pojačati obuke i opremanje, ne samo jedinica za specijalne operacije, već i drugih jedinica makedonske vojske.

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Ambasadar SAD u Makedoniji Džes Bejli je napomenuo da je današnja uspešna vežba rezultat tronedeljnje obuke koju su sproveli američke specijalne jedinice iz Evropske komande. Vežba je prva od tri obuke koje će biti sprovedene za Ministarstvo unutrašnjih poslova i vojsku Makedonije."Ovo je isto tako deo zajedničkih napora Makedonije i SAD u borbi protiv terorizma. Preko zajedničke obuke vojske i policije povečaće se njihove sposobnosti", dodao je Bejli.

(Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Nimic vs Kuznjecov

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track