RUSKI MSP DEMANTUJE VEST O PODELI MAKEDONIJE: Lavrov nikada nije govorio o tome, to je provokacija
Foto: AP

Laž

RUSKI MSP DEMANTUJE VEST O PODELI MAKEDONIJE: Lavrov nikada nije govorio o tome, to je provokacija

Severna Makedonija -

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo je danas da je članak makedonske redakcije "Dojče vele", u kojem je načinjen pokušaj da se šefu ruske diplomatije Sergeju Lavrovu pripiše ideja podele Makedonije, predstavlja čistu provokaciju sa ciljem da se podgreju tenzije u zemlji.

"Lavrov nikada nije davao izjave sličnog sadržaja, štaviše uvek je osuđivao bilo kakve slične navode“, navodi se u saopštenju.

Ministarstvo je ocenilo da je ideja podele Makedonije stigla od strane američkog kongresmena Dejne Rorabahera, istaknutog albanskog lobiste, prenosi Sputnjik.

"Očigledno je da je ta izmišljotina napravljena sa ciljem provokacije, kako bi se ukaljao imidž Rusije na Balkanu, ali i podgrejale tenzije u Makedoniji", dodaje rusko ministarstvo.

Pored toga, ističe se i da se administracije SAD i EU, korišćenjem destruktivnih metoda poput „obojenih revolucija“ i pokušaja da se uspostavi vladavina koja nije u skladu sa javnim mnjenjem, direktno mešaju u unutrašnja pitanja Makedonije.

"Uvereni smo da će takvi potezi dovesti do podrivanja suvereniteta i teritorijalnog integriteta Makedonije“, upozorava rusko Ministarstvo.

BONUS VIDEO:

Kurir Vesti 13.02.2017

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track