(VIDEO) OTKRIVEN ZLATNI MERCEDES NIKOLE GRUEVSKOG: Plaćen 600.000 evra da bi trunuo u prašini
Foto: Youtube Screenshot/makedonska policija

bahato

(VIDEO) OTKRIVEN ZLATNI MERCEDES NIKOLE GRUEVSKOG: Plaćen 600.000 evra da bi trunuo u prašini

Severna Makedonija -

Ministarstvo unutrašnjih poslova Makedonije danas je pokazalo luksuzni "mercedes" koji je kupljen u vreme dok je premijer bio lider VMRO DPMNE Nikola Gruevski, a za čije postojanje prvi put čulo u takozvanim "opzicijskim bombama". Na blindiranom vozilu, crne boje, plaćenom 572.780 evra, vidljivo je da je zapušteno i prekriveno prašinom.

Ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski rekao je da želi da pokaže celoj makedonskoj javnosti kako se prethodna vlast (VMRO DPMNE) odnosila prema imovini poreskih obveznika, ističući da je automobil prikazan onako kako je ostavljen u garaži - prljav i neuredan. Naveo je da je "mercedes" prešao 57.000 kilometara, a da mu je najčešća relacije bila do Probištipa (mestu donedavnog premijerа Emilа Dimitrievа), dokle se putovalo 4-5 puta mesečno.

"Najviše me boli to što policajci nemaju uniformu, a ministarstrvo unutrašnjih poslova je imalo hrabrost da kupi vozilo od 600.000 evra", rekao je Spasovski novinarima.

Premijer Makedonije Zoran Zaev je, 6. juna, najavljujući da će "mercedes" biti predstavljen javnosti, rekao da je zapušten, ostavljen u garaži, oštećen i spolja i iznutra.

Prema njegovim rečima, vlada ne planira da proda to vozilo jer se ne može doboti cena po kojoj je plaćen. Zaev je rekao da ga on i ministri neće korisititi, već da će biti namenjen za strane delegacije. O postojanju luksuznog "mercedesa" gradjani Makedonije su prvi put čuli u proleće 2015, kada je opozicioni SDSM objavio prisluškivane razgovore tadašnjeg premijera i lidera VMRO DPMNE Nikole Gruevskog i mistarke unutrašnjih poslova Gordane Jankulovske.

(Kurir.rs/Plusinfo.mk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track