MAKEDONIJA DOBILA NOVE DIREKTORE BEZBEDNOSNIH SLUŽBI: Nisu članovi partija i dugo su u poslu
Foto EPA, Foto: EPA

Imenovanje

MAKEDONIJA DOBILA NOVE DIREKTORE BEZBEDNOSNIH SLUŽBI: Nisu članovi partija i dugo su u poslu

Severna Makedonija -

Makedonska vlada odlučila je da imenuje Laza Velkovskog za direktora Biroa za javnu bezbednost (BJB) i Gorana Nikolovskog za direktora Uprave za bezbednost i kontraobaveštajna pitanja (UBK), javlja MIA.

Vlada se složila da novoimenovani direktori eksperti sa dugogodišnjim iskustvom u svojim područjima rada i ljudi koji nisu članovi nijedne političke partije, navedeno je u saopštenju makedonske vlade.

Makedonska vlada je sigurna da će Velkovski i Nikolovski uspešno odgovoriti obavezama u ta dva važna bezbednosna sektora u okviru makedonoskog Ministarstva unutrašnjih poslovam uzimajući u obzir predstojeće ozbiljne reforme Ministarstva i tajne službe, na osnovu napomena iznetim u izveštaju eksperata Evropske komisije, stoji dalje u saopštenju makedonske vlade.

Makedonska vlada je, takođe, saopštila da su smenjeni direktori BJB-a Mitko Čavkov i UBK-a Vladimir Atanasovski imali učešća u nelegalnim aktivnostima protiv makedonske države.

U saopštenju je navedeno da je makedonska vlada odlučila da podnese zahtev Skupštini za razrešenje javnog tužioca Marka Zvrlevskog zbog nezakonitog, neblagovremenog i neprofesionalnog vršenja dužnosti.

Makedonska vlada smatra da Zvrlevski nije u stanju da radi svoj posao, da nije podneo zahteve za pokretanje krivičnih prijava u slučajevima propisanim zakonom i da je na taj način podrio svoj ugled.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja