ŠTA POSEDUJU MAKEDONSKI MINISTRI? Članovi nove vlade objavili imovinske karte
Foto: Sloboden pečat, Foto: Sloboden Pečat

JAVNO O IMOVINI

ŠTA POSEDUJU MAKEDONSKI MINISTRI? Članovi nove vlade objavili imovinske karte

Severna Makedonija -

Pojedini ministri nove vlade Makedonije, već su popunili anketne listove u kojima su naveli vrednost imovine koju poseduju.

Premijer Zoran Zaev tako, između ostalog poseduje kuću od 4.000 metra kvadratnih u Strumici, četiri hektara obradive zemlje i stan od 65 metara kvadratnih na ime roditelja.

Ministar za informaciono društvo i administraciju, Damjan Mančevski poseduje imovinu u vrednosti od 25.000 evra, a ima i kredit u iznosu od 14.000 evra. Ne poseduje nekretnine.

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ljupčo Nikolovski ima imovinu u vrednosti 210.000 evra, kredit u iznosu od 10.000 evra na njegovo ime, a na ime porodice prijavio je kuću, poljoprivredno zemljište, vrt i pašnjak u Krivoj Palanci.

Ministar ekonomije Krešnik Bekteši poseduje imovinu u vrednosti od 2 miliona evra. Na ime svoje porodice prijavio je kuću, stanove, poljoprivredno zemljište i poslovni prostor.

Ministarka bez portfelja Zorica Apostolska ima kuću i stan u Skoplju i kuće u Resenu i Rostušu.

Edmond Ademi, takođe ministar bez portfelja, ima štedni račun sa sredstvima u iznosu od 25.500 evra.

Potpredsednik Vlade za evropske integracije, Bujar Osmani, ima imovinu u vrednosti 190.000 evra, krediti od 90.000 evra, kao i kuću i dva automobila.

(Kurir.rs/ Sloboden pečat)

Foto: Sloboden pečat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track