(VIDEO, FOTO) TITOVO BLAGO PRONAĐENO U GARAŽI: Duboko pod zemljom otkriven vredan kolekcionarski primerak!
Foto: printscreen mkd.mk

ostao u makedoniji

(VIDEO, FOTO) TITOVO BLAGO PRONAĐENO U GARAŽI: Duboko pod zemljom otkriven vredan kolekcionarski primerak!

Severna Makedonija -

Daleko od očiju javnosti, duboko pod zemljom, u tamnoj garaži Službe za opšte i zajedničke poslove, u garaži Makedonske televizije ( MTV ) nalazi se jedan od Titovih "mercedesa 600 groser".

Maršal i predsednik nekadašnje SFR Jugoslavije Josip Broz Tito nikada se nije vozio u njemu.

foto: printscreen mkd.mk

Novinarska ekipa skopskog portala mkd.mk imala je priliku da zaviri u garažu. Očekivali su da vide stari, zapušteni automobil, koji se više ne upotrebljava. Umesto toga, ugledali su vredan kolekcionarski primerak izuzetno dobro očuvan.

"Kada se otvorila garaža i pojavila silueta učinio mi se manji nego što sam očekivao od „Titovog mercedesa.– Kada se pojavila prednja rešetka sa trokrakom zvezdom i poznati vertikalni farovi shvatio sam da se radi o modelu W115, čedo legendarnog dizajnera Pola Braka, ali u ekskluzivnijoj verziji i sa produženim međuosovinskim rastojanjem.

"Dva maršalova "mercedesa" čuvaju se u Beogradu, jedan u Ljubljani, a jedan se prodaje na aukciji u Londonu za 3 miliona evra, a sada je predamnom još jedan državnički mercedes, besprekorno očuvan u originalnoj formi", kaže novinar portala mkd.mk.

O ovom izuzetno vrednom automobilu proizvedenom 1974. godine, koji je prešao svega 60.000 kilometara, brine se, a kada zatreba i vozi ga Angele Stojanovski.

foto: printscreen mkd.mk

On je otkrio da se u njemu Josip Broz Tito nikada nije vozio, ali se zato on, pogotovo u poslednje vreme koristi za važne goste iz inostranstva i događaje od posebne važnosti.

(Kurir.rs/mkd.mk)

Foto printscreen mkd.mk

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ko je zapravo bio Tito?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track