KRIJUMČARE MIGRANTE 200 NA SAT: Makedonska policija tek posle potere na auto-putu uhvatila opasne kriminalce
Foto: Wikipedia

nečuveno

KRIJUMČARE MIGRANTE 200 NA SAT: Makedonska policija tek posle potere na auto-putu uhvatila opasne kriminalce

Severna Makedonija -

Makedonska policija je danas na auto-putu kod Skoplja, posle potere, silom zaustavila putnički automobil u kojem je švercovano 12 migranata iz Pakistana i Egipta.

Kako prenose mediji, direktor Biroa MUP za javnu bezbednost Lazo Velkovski je rekao da su četiri migranta bila u prtljažniku "mercedesa S", a ostali u kabini vozila.

Po njegovim rečima, vozač se oglušio o naređenje policije da zaustavi automobil i probio je rampu na naplatnoj stanici kod Velesa, nastavivši ka Kumanovu.

Policija ga je sustigla četrdesetak kilometara dalje, kod Rafinerije "Okta", zaustavila automobil i uhapsila vozača.

"Vozio je i brzinom od 200 kilometara na sat da bi izbegao policiji. Uspeo je da probije prvu polcijsku blokadu, ali su se poteri pridružile i druge policijske patrole", rekao je Velkovski.

Vozač mercedesa B.K. je jedan od organizatora kriminalne grupe, čijih je 13 članova uhapšeno u jučerašnjoj akciji koju je je policija sprovela zajedno s Tužilaštvom za organizovani kriminal, dok je 10 osumnjičenih u bekstvu.

Ta grupa je, kako je rekao Velkovski, deo medjunarodne mreže, a organizatori su osobe iz Avganistana i Pakistana, koje duže vreme borave u Makedoniji, Srbiji i Grčkoj.

U koordinaciji s njima osumničeni članovi kriminalne grupe u Makedoniji su organizovali krijumčarenje ilegalnih migranata preko Makedonije prema Srbiji i zapadnoevropskim zemljama.

Tokom akcije makedonske policije zaplenjeno je šest motornih vozila, 27.000 evra, pištolj, mobilni telefoni i SIM-kartice, preneli su lokalni mediji.

Kurir.rs/Beta

Foto: Wikipedia

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo dokaza kako Vučić pokušava da ugasi Kurir i otme AMG

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track