MAKEDONAC OSUĐEN ZBOG VREĐANJA ERDOGANA: Pisanje na društvenim mrežema koštaće ga ovoliko!
Foto: Reuters, Foto: Reuters

SUD DONEO ODLUKU

MAKEDONAC OSUĐEN ZBOG VREĐANJA ERDOGANA: Pisanje na društvenim mrežema koštaće ga ovoliko!

Severna Makedonija -

Sud u Skoplju osudio je makedonskog državljanina na novčanu kaznu od 24.600 denara (400 evra) zbog uvrede predsednika Turske Redžepa Tajipa Erdogana na društvenim mrežama.

Muškarac E. A., koji ima makedonsko i tursko državljanstvo, proglašen je krivim jer je preko svog profila na društvenim mrežama davao izjave koje narušavaju ugled predsednika Turske, prenose makedonski mediji.

U sudskoj odluci je navedeno da je optuženi u novembru 2016. godine na svom profilu "objavio ironične izjave i uputio uvrede lideru jedne strane zemlje".

Sudski postupak protiv E. A. pokrenut je po krivičnoj prijavi turske ambasadorke u Skoplju Turin Elkar Kara krajem prošle godine.

Ukoliko ne plati novčanu kaznu, E. A. će morati da odleži zatvorsku kaznu.

Mediji navode da je prema Krivičnom zakonu Makedonije predviđena novčana kazna za osobu "koja sa namerom da ismeva, javno izloži podsmehu stranu državu, njenu zastavu, grb, himnu, šefa države ili diplomatskog predstavnika".

(Kurir.rs/ Beta)

Foto: Reuters

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: 6.000.000 evra za brata Ane Brnabić! Da li je ta zarada slučajnost ili nagrada za Aninu lojalnost?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track