LOKALNI IZBORI U MAKEDONIJI: Izlaznost do 10 sati 9 odsto
Foto: Plusinfo.mk, Foto: Plusinfo.mk

GLASANJE U TOKU

LOKALNI IZBORI U MAKEDONIJI: Izlaznost do 10 sati 9 odsto

Severna Makedonija -

Izlaznost na lokalnim izborima koji se danas održavaju u Makedoniji do 10.00 sati iznosi 8,98 procenata, izjavila je portparolka makedonske Državne izborne komisije Ljupka Gugučevska.

Prema njenim rečima, najmanja izlaznost zabeležena je u Vrapčištu i iznosila je 3,51 procenat, dok je najveća izlaznost bila u Demir Kapiji, gde je do 10.00 časova na birališta izašlo 19,15 procenata građana.

Na teritoriji Grada Skoplja izlaznost je iznosila 9,56 procenata.

Gugučevska je izjavila da je glasanje na svih 3.480 biračkih mesta započeto i teče bez nepravilnosti i dodala da je na nekoliko biračkih mesta glasanje počelo sa zakašnjenjem od maksimalno pola sata jer su članovi izbornih komisija uklanjali propagandni materijal.

Građani Makedonije danas biraju gradonačelnike i predsednike u 80 gradova i opština i Gradu Skoplju, kao zasebnoj jedinici lokalne samouprave sa 10 gradskih opština, od kojih su dve sa većinskim albanskim stanovništvom - Saraj i Čair.

Prema procenama analitičara, najžešća bitka na ovim, šestim po redu lokalnim izborima od proglašenja nezavisnosti Makedonije, vodiće se u makedonskoj prestonici, gde će se za poziciju gradonačelnika takmičiti osam kandidata iz različitih političkih partija.

Kurir.rs/ Tanjug

Foto: Plusinfo.mk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track