ZAEV: Era lokalnih šerifa je završena
Foto: EPA

POSLE USPEŠNOG PRVOG KRUGA

ZAEV: Era lokalnih šerifa je završena

Severna Makedonija -

Premijer Makedonije i lider SDSM Zoran Zaev ocenio je da su građani i na lokalnim izborima dali podršku politici njegove vlade i istakao da je "era lokalnih šerifa završena".

"Narod je dao podršku za rast i razvoj Makedonije, dao je podršku za jedno društvo za sve", rekao je Zaev na slavlju povodom pobede SDSM na lokalnim izborima u većini opština, koja je uz vatrome održana ispred zgrade Vlade Makedonije.

Vladajući SDSM je oko ponoći proglasio da je već pobedio u više od 40 opština u Makedoniju u prvom krugu, a, prema rečima portparola stranke, izvesna je pobeda u skoro 50 opština.

foto: Reuters

Zaev je novim gradonačelnicima i odbornicima iz svoje stranke poručio da je “era lokalnih šerifa završena” i da je njihova obaveza prema građanima velika.

"Sada nema izgovora. Moramo da zasučemo rukave za sve građane naše lepe Makedonije. Obećali smo da ćemo biti servis građana, kako oni diktiraju mi ćemo da radimo", istakao je Zaev.

U Makedoniji je u nedelju održan prvi krug lokalnih izbora, na kojima se glasalo za gradonačelnike i odbornike u 80 opština i Gradu Skoplju.

Drugi krug izbora za gradonačelnike, koji se biraju po većinskom sistemu, biće održan za dve sedmice, 29. oktobra.

Kurir.rs.rs/Beta Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track