USKORO JEFTINIJI POZIVI: Makedonija i Bugarska zajedno smanjuju cene rominga
Foto: Profimedia

POTPISUJE SE MEMORANDUM

USKORO JEFTINIJI POZIVI: Makedonija i Bugarska zajedno smanjuju cene rominga

Severna Makedonija -

Vlade Makedonije i Bugarske će sutra na zajedničkoj sednici u Strumici potpisati memorandum o međusobnom smanjenu cena roming usluga u mobilnoj telefoniji.

U zajedničkom saopštenju vlada dve susedne zemlje navodi se da su odobrile memorandum ministarstava nadležnih za telekomunikacije o smanjenju međunarodnih tarifa za roming telekomunikacione usluge, koje su trenutno među najvišim u Evropi.

Tim memorandumom se ministarstva Makedonije i Bugarske obavezuju da podstaknu mobilne operatere da sklope međusobne sporazume koji će dovesti do trajnog smanjenja roming usluga za korisnike mobilne telefonije u dve zemlje.

Iz Pres službe Vlade Bugarske ističu da je smanjenje cene roming usluga u državama Zapadnog Balkana među prioritetima Bugarske, koja će početkom naredne godine preuzeti predsedavanje EU.

"To je deo od mera za poboljšanje povezanosti na svim nivoima u regionu, koje će imati uticaj na kontakte među građanima i firmama", navodi se u saopštenju.

Kako se ističe, paralelno sa političkom podrškom evropskoj integraciji Zapadnog Balkana, bugarska vlada je rešena da podrži i niz drugih praktičnih rešenja koja će pomoći razvoju zajedničkog tržišta od 22 miliona ljudi.

Kurir.rd/Beta Foto: Profimedia/Ilustracija

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Policija sumnjala da devojka krade mobilne, ali su se zapanjili kad su je pretresli!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja