TILERSON PORUČIO DIMITROVU: Makedonija je na dobrom putu!
Foto: EPA, Profimedia

susret u SAD

TILERSON PORUČIO DIMITROVU: Makedonija je na dobrom putu!

Severna Makedonija -

SKOPLJE - Makedonija je na dobrom putu da bude uspešna i primer za region, ocenio je državni sekretar SAD Reks Tilerson u razgovoru s njenim ministrom spoljnih Nikolom Dimitrovom u Vašingtonu.

Minstarstrvo spoljnih poslova Makedonije je danas saopštio da se Tilerson u sredu u Stejt departmetu sastao s Dimitrovom koji je u poseti SAD.

Tilerson je naglasio da će SAD "i dalje imati pozitivnu ulogu za stabilnost i napredak regiona (Zapadnog Balkana) i tražiti načine kako da pomogne".

Državni sekretar SAD je dao podršku reformskom planu Vlade Makedonije, pozivajući je da istraje u njegovom sprovođenju.

Dimitrov je, kako se navodi, Tilersonu govorio o političkom stanju u Makedoniji i regionu, i o aktuelnostima u pregovorima Makedonije i Grčke o nazivu Makedonije.

"Makedonija je prijatelj i partner SAD, ubedjeni smo da ćemo uz vašu pomoć i liderstvo i podršku evropskih saveznika, ubrzo postati deo NATO.

Naša posvećenost i rešenost je ogromna, kako bi iskoristili ovu mogućnost koja nam se ukazuje", rekao je Dimitrov Tilersonu.

Makedonski ministar spoljnih poslova juče je u Vašingtonu učestvovao na konferenciji Atlantskog saveta SAD, kao i visoki funcioner Stejt departmenta Hojt Brajan Ji, šefovi diplomatija zapadnobalkanske šestorke, a imaće još nekoliko sastanaka sa američkim zvaničnicima.

Kurir.rs/Beta

Foto Sloboden pečat

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo kako su kažnjeni učenici iz Aranđelovca koji su maltretirali devojčicu!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track