GRCI IZRUČUJU MAKEDONSKE OBAVEŠTAJCE: Grujevski i Boškovski se žalili na prevodioca
Foto: Sloboden Pečat

Afera prisluškivanje

GRCI IZRUČUJU MAKEDONSKE OBAVEŠTAJCE: Grujevski i Boškovski se žalili na prevodioca

Severna Makedonija -

Bivši šefovi makedonske Uprave za bezbednost i kontraobaveštajnu delatnost (UBK) Goran Grujevski i Nikola Boškovski biće izručeni Makedoniji, odlučio je sud u Solunu.

Kako prenosi portal Voria odmah nakon objavljivanja presude, dvojica optuženih su se žalili na odluku Vrhovnom sudu u Grčkoj.

Grujevski i Boškovski su tražili da se saslušanje bude javno jer se plaše za svoj svoj život. Prvobitno je odluka Solunskog suda trebalo da bude objavljena 22. decembra prošle godine, ali presuda je odložena do danas, jer su se Grujevski i Boškovski žalili da nisu razumeli prevodioca koji je bio iz Bugarske.

Grujevski i Boškovski optuženi su u predmetima Specijalnog javnog tužilaštva "Cilj" i "Tvrđava", koji se odnose na nezakonito prisluškivanje više od 20.000 ljudi u zemlji. Uhapšeni su 18. oktobra prošle godine na aerodromu u Solunu preko koga su pokušali da otputuju u Budimpeštu sa falsifikovanim bugarskim pasošima. Njima se sudi u posebnim postupcima pred Solunskim sudom, a rasprava koja je odložena više puta zakazana je za 17. maj ove godine.

Kurir.rs/Sloboden pečat

Foto: Sloboden pečat

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI: EKSKLUZIVNA ISPOVEST ZATVORENIKA! Zašto su poslednji dani ubice iz Rakovice ledili krv u žilama cimerima iz CZ?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track