ZAEV PRED POSLANICIMA NA ISTORIJSKOJ SEDNICI O PROMENI USTAVA: Pogledajte u svoja srca, budite hrabri, stavite volju građana ispred stranke!
Foto: Sloboden Pečat/ Borče Popovski

POZVAO DA GLASAJU

ZAEV PRED POSLANICIMA NA ISTORIJSKOJ SEDNICI O PROMENI USTAVA: Pogledajte u svoja srca, budite hrabri, stavite volju građana ispred stranke!

Severna Makedonija -

Premijer Makedonije Zoran Zaev obratio se narodnim poslanicima u Skupštini na početku rasprave o promeni Ustava.

Obrazlažući predlog izmena i dopuna Ustava, Zaev je naglasio da je najveća odgovornost za budućnost zemlje u rukama poslanika, koje je pozvao da glasaju po sopstvenoj volji.

On je pozvao poslanike iz vlade i opozicije da se ujedine oko odluke o donošenju ustavnih promena.

"Pogledajte u svoja srca, budite hrabri stavite volju građana iznad stranaka", rekao je Zaev.

"Gledajte budućnost i budućnost vaše dece", rekao je premijer i istakao da svaki drugi izbor vodi u izolaciju u kojoj je Makedonija bila 27 godina, pogotovo, kako je rekao, poslednjih godina.

Naglasio je da je težina istorijske odluke u njihovim rukama, a izbor je jasan, svaki poslanik ima ključ istorijske odluke.

"Jedna od opcija je siromaštvo, druga je glas za evropsku budućnost, glas koji će nas odvesti u EU i NATO. Sada morate da odlučite da li ćemo mnogo izgubiti ili ćemo dobiti puno. To je izbor koji treba da napravimo. Svi znamo da je vrhunac podela i mržnje bio 27. aprila (prošle godine). Krvave slike poslanika obišle su svet. Evo šanse za praštanje. Počnimo od 27. aprila... Znam da sve ima cenu. Spreman sam da je platim. Nema budućnosti bez praštanja ovde u parlamentu", rekao je između ostalog Zaev obraćajući se poslanicima.", rekao je Zaev.

Kurir.rs/ Sloboden pečat

Foto: Sloboden pečat/ Borče Popovski

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja