ALBANCI PRIZNALI: Gruevski je preko Tirane i Crne Gore pobegao za Mađarsku! Evo zašto ga NISU UHAPSILI!
Foto: EPA / Georgi Licovski

U DIPLOMATSKIM KOLIMA MAĐARSKE AMBASADE

ALBANCI PRIZNALI: Gruevski je preko Tirane i Crne Gore pobegao za Mađarsku! Evo zašto ga NISU UHAPSILI!

Severna Makedonija -

Albanska policija saopštila je da je bivši makedonski premijer Nikola Gruevski, kojeg je skopski sud osudio na dvogodišnju zatvorsku kaznu, pobegao preko Albanije ka Crnoj Gori.

Kako prenosi agencija ATA, albanska policija je navela da je Gruveski putovao diplomatskim vozilom mađarske ambasade i prešao granični prelaz Hani i Hotit sa Crnom Gorom 11. novembra.

Kako je policija naglasila, u to vreme nije bilo informacija na granici da je ta osoba (Gruevski) proglašena traženom.

"Odbor za granice i migracije državne policije odgovorio je na pitanja medija u vezi sa ulaskom i izlaskom Nikole Gruevskog iz Albanije sledećim navodom: 11. novembra 2018, oko 19.11, građanin Nikola Gruevski napustio je teritoriju Republike Albanije preko graničnog prelaza Hani i Hoti ka Crnoj Gori, kao putnik vozila sa registarskom oznakom CD1013A, koje je u vlasništvu mađarske ambasade u Tirani 11. novembra 2018.

Nije bilo nikakvog obaveštenja da je građanin Nikola Gruevski proglašen traženim. 13. novembra 2018. nije bilo obaveštenja da je Nikola Gruevski tražen. 13. novembra 2018. oko 19.35 Interpol u Skoplju poslao je Interpolu u Tirani obaveštenje o tome da je Gruevski proglašen kao osoba za kojom je raspisana međunarodna poternica", navedeno je u saopštenju policije.

Kurir.rs/ Tanjug/ Sloboden pečat

Foto: EPA

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja