OPTUŽBA: Batinaši iz Sobranja pokušali ubistvo Zijadina Sele!
Foto: Reuters

Krivični sud u Skoplju potvrdio navode Zorana Zaeva

OPTUŽBA: Batinaši iz Sobranja pokušali ubistvo Zijadina Sele!

Severna Makedonija -

Državni tužilac je dvojicu muškaraca optužio da su pokušali da ubiju poslanika Zijadina Selu, najteže povređenog u parlamentu 27. aprila

SKOPLJE - Kiril Georgijevski (39) i njegov otac C. G. (68), batinaši Nikole Gruevskog, lidera VMRO-DPMNE, optuženi su da su pokušali da ubiju Zijadina Selu, poslanika i lidera Alijanse za Albance tokom upada maskiranih huligana u Sobranje 27. aprila.Ova odluka tužilaštva samo je potvrdila ono što lider Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoran Zaev tvrdi od te kobne noći - da su batinaši upali u parlament sa planom da ubiju njega i druge političke lidere u sukobu sa VMRO.

Zijadin Sela
Zijadin Sela

Pritvor 30 dana

Krivični sud u Skoplju je dvojici optuženih odredio pritvor od 30 dana.- Državni tužilac je nakon proučavanja dokaza preimenovao krivično delo za koje je prvobitno teretio dvojicu osumnjičenih iz učestvovanje u masi koja je pokušala da spreči službeno lice u obavljanju dužnosti u pokušaj krivičnog dela ubistva - saopšteno je iz tužilaštva.Georgijevski i njegov otac vide se na više snimaka kako napadaju Selu i onesvešćenog ga vuku po hodnicima.Inače, kako je Kurir već pisao, postoje video-snimci na kojima napadači koji udaraju Selu i Zaeva viču: „Ubij Zaeva!“„Ti si sledeći“- Jedan od napadača mi je viknuo: „Sela je ubijen, ti si sledeći!“ Kada mi je zapretio, video sam krv u njegovim očima. Bili su organizovani i želeli su da oduzmu život, možda ne samo jedan već nekoliko - rekao je tada Zaev.

Suspenzija u MUPPOLICAJCI TUKLI KOLEGEMinistarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je da je pet policajaca susupendovano jer su bili uključeni u nasilne proteste 27. aprila. Šesti policajac je suspendovan jer je napao kolegu iz MUP koji je obezbeđivao bivšeg ministra policije Olivera Spasovskog.

E.K.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Kurir TV VESTI UŽIVO: Hoće li Vučić ubediti Kineze da ulažu u našu vojnu industriju?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track