PLJUŠTE PRIJAVE POSLE IZBORA U MAKEDONIJI: Podneto sedam krivičnih prijava zbog nepravilnosti!
Foto: AP

privedeno 18 osoba

PLJUŠTE PRIJAVE POSLE IZBORA U MAKEDONIJI: Podneto sedam krivičnih prijava zbog nepravilnosti!

Severna Makedonija -

SKOPLJE - Makedonska policija podnela je sedam krivičnih prijava zbog izbornih nepravilnosti na vanrednim parlamentarnim izborima u Makedoniji.

Tokom izbornog dana policija je privela 18 osumnjičenih za krivična dela povezana s izborima. Krivična dela su registrovana na području Strumice, Velesa, Kumanova i Bitolja.

Radi se o mogućim krivičnim delima "povreda tajnosti glasanja", "povreda slobode izbora glasača", "sprečavanja izbora i glasanja", "uništavanje izbornih isprava", "nasilje" i "oštečivanje tuđih predmenta". Prema izbornom zakonu, za ta dela se predviđa zakonska kazna od namanje tri godine.

Makedonska policija navodi da radi na još 40 dogadjaja u kojima ima ozbiljnih indikacija da je bilo potkupljivanja glasača, političkog agitovanja oko izbornih mesta, fotografisanja listića, organizovanog dovodjenja birača, kao i pokušaja "punjenja kutija".

Dodaje se da su građani u Tetovu, Gostivaru, Radovišu i Prilepu prijavili šest slučajeva zloupotrebe policajaca, a tim slučajevima se bavi Unutrašnja kontrola.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track