SRCE DA TI PUKNE: Ova fotografija nastala na granici s Makedonijom rasplakala je svet!
Foto: Printscreen FB

Jad i tuga

SRCE DA TI PUKNE: Ova fotografija nastala na granici s Makedonijom rasplakala je svet!

Severna Makedonija -
Potresna fotografija na kojoj sin teši oca koji plače jer im nisu dozvolili da uđu u Makedoniju rasplakala je i mnoge korisnike društvenih mreža

Potresna fotografija na kojoj sin teši oca koji plače jer im nisu dozvolili da uđu u Makedoniju rasplakala je i mnoge korisnike društvenih mreža.

Mališan pokušava da smiri neutešnog oca koji plače dok jede skromni sendvič sedeći na zemlji.Fotografija je preko stranice "Humans of the Refuge" obišla svet. Ovaj tužni prizor snimljen je posle odluke makedonije da ne prima izbeglice koje ne dolaze iz zemalja pogođenih ratom, odnosno sirije, Avganistana ili Iraka.

Međutim ulazak je zabranjen svima koji su iz Irana, Mjanmara, Šri Lanke, Sudana, Južnog Sudana, Nigerije, Maroka, Liberije i drugih država, s obzirom na to da te zemlje, prema evropskoj klasifikaciji, nisu pogođene ratom.

Na stranici je objavljeno i da je "pravo na traženje azila univerzalno pravo i ne treba da se odnosi samo na ljude iz zemalja pogođenih ratom. Zatvaranje granica pred ljudima koji traže azil krši Ženesvku konvenciju i u isto vreme podstiče rasnu i nacionalnu diskriminaciju".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track