(VIDEO) IVANOV POSLE SASTANKA SA AMERIČKIM DIPLOMATOM: Prepreke nisu nepremostive
Foto: Screenshot Youtube/News&raw Vdeos

Sastanak u Skoplju

(VIDEO) IVANOV POSLE SASTANKA SA AMERIČKIM DIPLOMATOM: Prepreke nisu nepremostive

Severna Makedonija -

Makedonski predsednik Đorđe Ivanov je na sastanku sa Brajanom Hojt Lijem, zamenikom pomoćnika državnog sekretara za evropske i evroazijske poslove, osudio bilo kakvo političku i fizičko nasilje i naglasio da samo kroz dijalog mora tražiti rešenja za novu političku situaciju.

Predsednik Ivanov je naglasio da ukoliko postoji istinsko liderstvo predsednika parlamentarnih stranaka, i pravne i političke prepreke za određivanje mandate za formiranje vlade su premostive.

Predsednik je tražio od SAD kao strateškog partnera Republike Makedonije da pomogne da se uklone prepreke i omogući da se parlamentarnoj većini da se mandat.

Isto tako, kako je navedeno, Ivanov je zatražio od lidera SDSM da ispuni obećanje da zajedno sa koalicionim partnerima dođe i pružiti garancije za jačanje jedinstva države i da će to biti u skladu sa Ustavom.

"Tiranska platforma ne može da obezbedi, niti da bude osnova za formiranje vlasti u zemlji", zaključio je predsednik, koji je pozvao građane da ostanu uzdržani i strpljivi, zato što postoje rešenja koje treba usvojiti sa razlogom i dijalogom.

(Plusinfo.mk)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track