SKANDAL U SLOVENIJI: Policajcima povećali plate, a posle tri meseca traže da  vrate pare!
Foto: Kurir

plaćaju tuđu grešku

SKANDAL U SLOVENIJI: Policajcima povećali plate, a posle tri meseca traže da vrate pare!

Region -

LJUBLJANA - Više od 6.000 slovenačkih policajaca primalo je tri meseca veće plate zbog greške koja je prekasno otkrivena, pa im je zadnja plata znatno smanjena.

"Ako je policajac u proseku tri meseca dobijao na platu 150 evra više, to znači da je u masi preplaćeno skoro tri miliona evra.

Teško mi je da poverujem da to niko nije primetio. Verovatno su svi ćutali sve dok greška nije ispravljena kod isplate plata za prošli mesec", rekao je za ljubljanski "Dnevnik" neimenovani član policijskog sindikata.Dodao je da bi sve trebalo dodatno proveriti jer je tu nešto sumnjivo, a mnogi koji su poslednji mesec dobili nižu platu ne veruju u dato objašnjenje.

Slovenački policajci su do sredine ove godine više meseci bili u belom štrajku, zahtevajući vpovećanje plata. Ministarstvo unutrašnjih poslova Slovenije je navelo da je do "povećanja plata" za jul, avgust i septembar došlo zbog "greške u aplikaciji" kojom su zaposlenima bili obračunati udvostručeni dodaci na rad noću, rad nedeljom i za državne praznike, kao i neki drugi dodaci.

U proseku je reč o 68 evra preplaćenih dodataka po policajcu, ali neki su dobijali i do 300 evra više, i sad te preplaćene iznose moraju da vrate, potvrdili su u Ministarstvu unutrašnjih poslova

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track