Najnovije vesti

SPECIJALNI TUŽILAC KATICA JANEVA PODNELA OSTAVKU: Neću dopustiti da moje ime bude korišćeno kao alibi za blokiranje budućnosti Specijalnog tužilaštva i evropskih integracija moje zemlje! (VIDEO)
Foto: Printscreen Novatv.mk

PRELOMILA

SPECIJALNI TUŽILAC KATICA JANEVA PODNELA OSTAVKU: Neću dopustiti da moje ime bude korišćeno kao alibi za blokiranje budućnosti Specijalnog tužilaštva i evropskih integracija moje zemlje! (VIDEO)

Severna Makedonija

SKOPLJE - Šefica Specijalnog tužilaštva u Severnoj Makedoniji koje je zaduženo za procesuiranje krivičnih dela proisteklih iz prisluškivanih razgovora za vreme mandata Nikole Gruevskog Katica Janeva podnela je ostavku

U saopštenju se navodi da je u trenutku kada je konsenzusom svih političkih stranaka bila izabrana za specijalnog tužioca, sebi i građanima Severne Makedonije obećala da će funkciju obavljati u interesu vladavine prava i borbe protiv kriminala i korupcije u toj zemlji. Janeva je naglasila da joj je čast bila da bude na čelu te institucije, te da neće dopustiti da se njeno ime koristi kao alibi za blokadu Specijalnog tužilaštva.

 

"Čast mi je bila da služim državi i da budem na čelu posebnog profesionalnog tima tužilaca, istražitelja i zaposlenih koji su bezrezervno i posvećeno izvršavali svoje radne zadatke. Mesecima pratim medijske priloge o pregovorima političkih stranaka o budućnosti Specijalnog tužilaštva. Danas koristim priliku da obavestim javnost da neću dopustiti da moje ime bude korišćeno kao alibi za blokiranje budućnosti Specijalnog tužilaštva i evropskih integracija moje zemlje", napisala je Janeva.

Kako je rekla, ona je deponovala svoju ostavku koja će postati aktivna kada se političke stranke u toj zemlji usaglase oko novog zakonskog rešenja i izaberu njenog naslednika.

 

Specijalno javno tužilaštvo u Severnoj Makedoniji formirano je kao posebno tužilaštvo čiji je zadatak bio da procesuira prisluškivane razgovore koje je aktuelni premijer i tadašnji lider opozicije Zoran Zaev objavio, a odnosili su se na razgovore između funkcionera tadašnje vlade Nikole Gruevskog.

 

Kurir.rs/

Foto Printscreen Novatv.mk

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...