Najnovije vesti

UHAPŠENA KATICA JANEVA: Tužilaštvo traži pritvor za makedonsku specijalnu tužiteljku zbog AFERE REKET, pretresaju joj kancelariju i kuću! Privedena i dva političara (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

šurovala sa bokijem 13

UHAPŠENA KATICA JANEVA: Tužilaštvo traži pritvor za makedonsku specijalnu tužiteljku zbog AFERE REKET, pretresaju joj kancelariju i kuću! Privedena i dva političara (VIDEO)

Severna Makedonija

Policija je danas u Skoplju uhapsila specijalnu tužiteljku Katicu Janevu po nalogu Tužilaštva Severne Makedonije za organizovani kriminal.

Kako se navodi, Tužilaštvo za organizovani kriminal je zatražilo pritvor za Janevu.

 

Kako je rekao tužilac Ljubomir Jovevski, radi se o krivičnom delu i ne treba ga politizovati.

 

Na pitanje gde je novac, rekao je: "To je osetljivo pitanje, ne mogu da vam dam više detalja".

Janeva i Boki 13
Janeva i Boki 13 foto: Privatna arhiva

Kako se tvrdi, Janeva je zloupotrebila službeni položaj i tako stekla oko 5.000 evra, odnosno, od biznismena Jordana Kamčeva je dobila nameštaj te vrednosti.

 

Policija je pre podne blokirala ulicu u kojoj je kuća Janeve i pretresla je, a Janeva je odvedena u Specijalno tužilaštvo kojim formalno rukovodi.

 

Policija je pretresla i njenu kancelariju i oduzela joj kompjuter. Privedena su i dva političara koji su povezani sa slučajem Reket, ali za sada njihova imena nisu otkrivena.

Pripadnici policije su pred zgradom Specijalnog tužilaštva za prisluškivane razgovore, na parkingu je policijski kombi, a ulaz u zgradu nije dozvoljen.

 

Državno tužilaštvo Severne Makedonije je zatražilo pritvor za Janevu koja je juče u Tužilaštvu za organizovani kriminal svedočila u okviru istrage slučaja "Reket".

U slučaju "Reket" za sada su optuženi samo makedonski šoumen Bojan Jovanovski - Boki 13 i Zoran Milevski, koji su od skopskog biznismena Jordana Kamčeva iznudili više od milion evra u zamenu za oslobađanje iz pritvora.

 

Inače, rešenje za oslobađanje Kamčeva iz pritvora je morala da odobri upravo šefica Specijalnog tužilaštva u toj zemlji Katica Janeva.

 

U prisluškivanim razgovorima između Bokija 13 i Kamčeva koje je objavio italijanski list "La Veritas", čuje se i glas Janeve koja se obraća Kamčevu rekavši mu "da ne brine i da će sve biti ok".

 

Janeva je juče, nakon ispitivanja u skopskom tužilaštvu, rekla da ne oseća krivicu, te da će tok postupka pokazati da ona nije umešana.

 

Kurir.rs/Beta

Foto: Instagram/Printscreen

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...