Najnovije vesti

ADVOKAT BOKIJA 13 TVRDI DA MU JE KLIJENT U LOŠEM ZDRAVSTVENOM STANJU: Ima jake bolove i otkako je u pritvoru povraća skoro svaki dan
Foto: Printskrin/Instagram

ZATVORSKE MUKE

ADVOKAT BOKIJA 13 TVRDI DA MU JE KLIJENT U LOŠEM ZDRAVSTVENOM STANJU: Ima jake bolove i otkako je u pritvoru povraća skoro svaki dan

Severna Makedonija

SKOPLJE - Zdravstveno stanje Bojana Jovanovskog, prvoosumnjičeneg u aferi Reket, veoma je loše, tvrdi njegov advokat Saško Dukoski.

 

On je Televiziji Telma rekao da njegov klijient Bojan Jovanovski, poznat i kao Boki 13, ima jake bolove od prethhodne dve neuspešne operacije i da od kako je u pritvoru povraća skoro svaki dan.

 

Dukovski je dodao da je uprava istražnog zatvora "Skoplje" korektna i da je Bokiju 13 uvek bila obezbeđena zdravstena zaštita.

foto: Privatna Arhiva

Bojan Jovanovski, koji se od 15. jula nalazi u pritvoru u skopskom istražnom zatoru, nekoliko puta je vođen na Kliniku za torakalnu hrurgiju u Skoplju, a, prema ranije objavljenim informacijama, nedavno se podvrgao operaciji podvezivanja želuca radi smanjenja težine.

 

Krivični sud u Skoplju je Jovanovskom u petak 13. septembra drugi put za 30 dana produžio pritivor u kom se nalazi sa još dvoje sumnjičenih u aferi Reket: Zoranom Milevskim, zvanim Zoki Kičevac, bivšom specijalnom tužiteljkom Katicom Janevom.

Tužilaštvo za organizovani kriminal njih troje sumnjiči za iznudu 1,5 miliona evra od jednog od nabogatijih Makedonaca, biznismena Jordana Kamčeva, da bi dobio bolji tretman u istrazi u krivičnom slučaju "Imperija" u kom je prvoosumnjičen.

 

Predistražni postupak u slučaju Reket vodi se od početka maja, a istražni postupak od 15. jula, kada su uhapšeni Jovanovski i Milevski.

 

Kurir.rs/Beta

 

 

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...