ZAEV PODNOSI OSTAVKU: Ne miri se sa odlaganjem datuma za početak pregovora sa EU! U toku su konsultacije parlamentarnih stranaka u Severnoj  Makedoniji!
Foto: EPA / Oliver Hoslet

šok u skoplju

ZAEV PODNOSI OSTAVKU: Ne miri se sa odlaganjem datuma za početak pregovora sa EU! U toku su konsultacije parlamentarnih stranaka u Severnoj Makedoniji!

Severna Makedonija -

Premijer severne Makedonije Zoran Zaev podneo je ostavku, javlja italijanska agencija ANSA pozivajući se na evropske diplomatske izvore.

Makedonski mediji prenose da su u toku konsultacije na najvišem nivou, a kako je izvor iz Vlade rekao za Sloboden pečat, biće doneta odluka u interesu države i naroda.

Makedonski mediji takođe navode da će Zev i ministar spoljnih poslova Severne Makedonije Nikola Dimitrov zajedno obelodaniti svoje ostavke.

Zaev je inače ovakav potez nagovestio u Beču pre dva dana.

"Ako lideri članica EU u četvrtak ili petak donesu negativnu odluku za početak pregovora, ili je još jednom odlože, naša vlada će biti mrtva", rekao je Zaev u Beču.

Kako Sputnjik nezvanično saznaje, Zaev je kovertirao ostavku i o tome obavestio strane ambasade.

Trenutno su u toku konsultacije parlamentarnih stranaka u Severnoj Makedoniji. Zaev raži raspisivanje varednih izbora zato što nije ispunio predizborno obečanje da će otvoriti pregovore sa ervropskom unijom.

Kurir.rs/Sputnjik

Foto: Beta/Dragan Gojić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja