PROBLEM CRKVE REŠAVATI U RAZGOVORU SA SPC! Državni vrh Severne Makedonije kod vaseljenskog patrijarha!
Foto: EPA / Sedat Suna 

Spasovski i Zaev posetili Vartolomeja

PROBLEM CRKVE REŠAVATI U RAZGOVORU SA SPC! Državni vrh Severne Makedonije kod vaseljenskog patrijarha!

Severna Makedonija -

Predsednik prelazne Vlade Severne Makedonije Oliver Spasovski i bivši premijer Zoran Zaev posetili su vaseljenskog patrijarha Vartolomeja u Istanbulu.

Prema saopštenju koju je izdala Vaseljenska patrijaršija, svrha posete bila je da se sagleda crkveni problem Severne Makedonije i razgovara o dosadašnjim potezima, kao i o spremnosti za ponovnim uspostavljanjem regularnosti u crkvi Severne Makedonije, pod imenom Ohridska arhiepiskopija, prenosi Nezavisna balkanska novinska agencija „IBNA“ .

"Odlučeno je da se delegacija Srpske crkve i crkve u toj zemlji pozovu pred Svetu stolicu Vaseljenske patrijaršije na konsultacije, u nastojanju da se postignu zajednički dogovor i rešenje.

Atmosfera među sagovornicima bila je topla i iskrena. Nakon sastanka su njihove ekselencije nastavile razgovore u Patrijaršiji, a zatim su se povukle u svoje rezidencije.

Premijer i njegove kolege izrazili su poštovanje i poverenje u Majku crkvu, od koje su dobili blagoslov za blagostanje sveštenstva i naroda", stoji između ostalog u saopštenju Patrijaršije.

Kurir.rs/Sputnjik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track