BOKI 13 ZAVAPIO NA SUDU: Ne igrajte se mojim životom! Nisam eksperimentalni miš, ozbiljno sam oboleo!
Foto: Youtube/Printscreen

slučaj reket

BOKI 13 ZAVAPIO NA SUDU: Ne igrajte se mojim životom! Nisam eksperimentalni miš, ozbiljno sam oboleo!

Severna Makedonija -

Prvooptuženi u slučaju "Reket" Bojan Jovanovski - Boki 13 požalio se danas na suđenju da je ozbiljno oboleo i da u istražnom zatvoru nema uslove za lečenje, zamolivši da se više "ne igra sa njegovim životom".

Kako su preneli lokalni mediji, on je rekao da su za njegovo stanje potrebni posebni higijensko-dijetetski uslovi koji ne postoje u istražnom zatvoru Skoplje i istakao da više neće da ide na ispitivanja, jer već ima mnogo lekarskih izveštaja.

"Pedeset i pet puta sam vođen u bolnicu. Pred malignitetom sam. Molim vas ne igrajte se mojim životom, nisam eksperimetalni miš. Postoje specijalistički i supspecijalistički nalazi kako da se postupa, ali se ne postupa. Neko napiše jedno, drugi drugo, da bi na kraju tužiteljka konstatovala da sam u dobrom zdravstvenom stanju. Osećam se diskriminisan", rekao je Boki 13 pred sudskim većem skopskog krivičnog suda.

Sud je Jovanovskom, koji često ima probleme zbog posledica operacije podvezivanja želuca koju je uradio pre nego što je uhapšen 15. jula, do sada nekoliko puta odbio zahtev da bude pušten u kućni pritvor ili da se brani sa slobode.

foto: Youtube/Printscreen

Prema portalu "360 stepeni", Jovanovski je ponovo zatražio od Apelaciong suda u Skoplju da mu bude ukinut pritvor u zatvoru, o čemu bi drugostepeni sud trebalo da odlučuje danas.

Sudija u slučaju "Reket" je Jovanovskom rekla da "postupaju po njegovom zahtevu da će biti odobreno da 4. februara izvrši interventni zahtev".

Branilac Bokija 13, skopski advokat Saško Dukovski je rekao da Jovanovskom taj zahvat "nije primaran, kao što je primarno da boravi u posebnim higijenskim uslovima".

"Ovo je iživljavanje. Ukoliko se nešto desi mom klijentu biće mnogo krivaca i biće obuhvaćeni krivičnim prijavama", rekao je Dukovski.

U sudskom postupku "Reket", sa Jovanovskim je optužena razrešena specijalna tužiteljka Katica Janeva, koju je Apelacioni sud 19. novembra pustio u kućni pritvor, dok je trećeoptuženi Zoran Milevski na početku suđenja, početkom decembra, priznao krivicu i nepravosnažno je osuđen na tri godine zatvora.

Kurir.rs / Beta, Foto: Youtube/Printscreen

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track