NOVA ŽRTVA KORONE U SEVERNOJ MAKEDONIJI, UKUPNO 18: Stariji muškarac izgubio bitku
Foto: EPA / Nake Batev

pandemija

NOVA ŽRTVA KORONE U SEVERNOJ MAKEDONIJI, UKUPNO 18: Stariji muškarac izgubio bitku

Severna Makedonija -

U Severnoj Makedoniji umro je još jedan pacijent oboleo od korona virusa, pa je broj žrtava te zaraze sada 18, objavio je danas ministar zdravlja Venko Filipče.

On je naveo da je na Klinici za zarazne bolesti u Skoplju nekoliko sati posle prijema preminuo 63-godišnji muškarac iz jednog struškog sela, koji je "donet sa teškom kliničkom slikom".

Na toj klinici su, precizirao je Filipče, hospitalizivana 74 pacijenta, od kojih je 15 sa teškom kliničkom slikom, 11 je na mehaničkoj ventilaciji, dok su drugi pacijenti stabilni.

Istovremeno, kako je istakao, Kliniku za infektivne bolesti danas napuštaju tri pacijenta, koja imaju dva negativna testa na korona virus, pa je broj izlečenih od početka zaraze u Severnoj Makedoniji povećan na 23.

foto: Profimedia

Ministar zdravlja Severne Makedonije je naveo da su u poslednja 24 sata registovana 72 nova slučaja korona virusa, pa ukupan broj dijagnostikovanih pacijenata danas iznosi 555 (aktivnih 514 slučajeva).

Najviše novopotverdjenih zaraženih korona virusom ima u Kumanovu, 21 i Skoplju, 14, u gradovima koji imaju ukupno najveći broj registrovanih slučajeva Kovid 19.

U Skoplju je dijagnostikovano ukupno 235 inficiranih korona virusom, u Kumanovu 114, Debru 49, Prilepu 33, Tetovu 29, Strugi 24, Štipu 19, Velesu 10, dok je u ostalih 10 gradova u kojima ima potvedjenih slučajeva broj zaraženih jednocifren.

Kurir.rs / Beta, Foto: EPA / Nake Batev

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track