BUGARSKI MINISTAR PRETI SKIDANJEM PLOČA NA KOJIMA SU BUGARI PREDSTAVLJENI KAO FAŠISTI: Makedonski odgovor je stigao brzo!
Foto: EPA

oštro

BUGARSKI MINISTAR PRETI SKIDANJEM PLOČA NA KOJIMA SU BUGARI PREDSTAVLJENI KAO FAŠISTI: Makedonski odgovor je stigao brzo!

Severna Makedonija -

Vlada u Skoplju ocenila je danas "neodgovarajućom i provokativnom" izjavu ministra odbrane Bugarske Krasimira Karakačanova da je spreman da pošalje inženjerijski puk u Severnu Makedoniju da ukloni spomenike i spomen ploče na kojima piše bugarski fašistički okupator.

Kako se navodi u saopštenju, odgovarajući na novinarsko pitanje za tu "neodgovarajuću i provokativnu" izjavu Karakačanova novi portaporol Vlade Severne Makedonije Duško Arskovski je ponovio stav ministarke odbrane Radmile Šekerinske da su "takve izjave nedostojne i nedolične, kao i da predstavnici dve zemlje članice NATO ne mogu na takav način da komuniciraju izmedju sebe".

Arsovski je izrazio uverenost da Bugarska, kao zemlja sused koja je prva priznala Severnu Makedoniju i koja je bila promotor makedonske integracije u NATO i EU, "neće pomisliti da osprava pravo na identitetsko samoopredeljenje prijateljskog makedonskog naroda".

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track