SKANDAL! U KUĆI DIREKTORA BOLNICE PRONAĐENA ILEGALNA GINEKOLOŠKA ORDINACIJA: Makedonskog doktora tužile brojne porodilje
Ilustracija, Foto: Profimedia

odmotalo se klupko

SKANDAL! U KUĆI DIREKTORA BOLNICE PRONAĐENA ILEGALNA GINEKOLOŠKA ORDINACIJA: Makedonskog doktora tužile brojne porodilje

Severna Makedonija -

U kući direktora bolnice u Strugi, ginekologa Muhameda Asanija, pronađena je neregistrovana ginekološka ordinacija, saopštio je Kabinet vicepremijera Severne Makedonije za borbu protiv korupcije i kriminala.

Kako se navodi, inspektori Državnog sanitarnog i zdravsvenog inspektorata (DSZI) su u kući Asanija našli "kompletno opremljenu ginekološku ordinaciju koja nije registrovana, odnosno, za koju nema nikakvog dokumenta kao što su dozvole za rad i osnivanje firme".

U DSZI su, ističe se, u međuvremenu stigle četiri notarski zavedene izjave pacijentkinja koje potvrđuju da ih je Asani u toj ordinaciji pregledao posle 15 sati, a jedna od pacijentkinja navodi i da je kontrolisao njenu trudnoću još pre osam godina.

"Muhamedu Asaniju je DSZI juče izdao rešenje kojim se zabranjuje obavljanje zdravstvene delatnosti u ordinaciji koja se nalazi u njegovoj kući", navodi se u saopštenju vicepremijera za borbu protov korupcije i kriminala Ljupča Nikolovskog.

Inspektori DSZI su u kuću Asanija došli u pratnji policije u vanrednu inspekcijsku kontrolu nakon prošlonedeljne žalbe jedne porodilje da je nestručno porođena u bolnici u Strugi i da joj je izvađeno nekoliko organa.

To nije prva žalba porodilja na rad direktora struške bolnice Muhameda Asanija.

Kurir.rs/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja