ZAVRŠENA OBDUKCIJA PUTNIKA IZ AUTOBUSA SMRTI Ovo su rezultati!
Foto: Nova TV via AP

nastavljaju s epregledi i analiza autobusa

ZAVRŠENA OBDUKCIJA PUTNIKA IZ AUTOBUSA SMRTI Ovo su rezultati!

Severna Makedonija -

Rezultati obdukcije pokazuju da su svi poginuli umrli od gušenja, a ne od udarca. To znači da su bili živi za vreme požara. Konačnu procenu uzroka nesreće moraće da da konačna analiza, ali vodeća verzija u ovom trenutku je ljudska greška – kao uzrok nesreće, rekao je na današnjoj konferenciji za novinare zamenik bugarskog glavnog tužioca i direktor Nacionalne istražne službe Borislav Sarafov povodom tragedije koja se dogodila na auto-putu Struma u Bugarskoj.

Sarafov je istakao da se nastavljaju pregledi i analize autobusa koje treba da daju odgovor za razloge i način požara, kao i za analizu saobraćaja zbog kojih je autobus napustio putanju kretanja.

- Najpre su saslušana dva putnika iz autobusa, koji su bili budni u trenutku udesa. I jedni i drugi daju objektivne informacije, pojedinačno se ispituju i njihovi iskazi se poklapaju, zbog čega ih smatramo izuzetno tačnim. Još dvoje koji su u bolnici danas se pregledaju, rekao je Sarafov, prenosi Telma.mk.

Verzije o terorističkom aktu i naftovodima, kao mogućim uzrocima nesreće, razmotrene su, ali su kategorički odbačene, rekao je Sarafov.

- Pronađene su tri cevi. Tri trube nisu bile pune i nisu bile upaljene. Vatra nije izbila iz njih. Verzija terorističkog akta je stručno analizirana i iz autobusa su uzete analize o postojanju terorističkog akta. Te verzije kategorički odbacujemo. Ovo nije bio teroristički akt, rekao je Sarafov.

Tim iz tužilašva sutra kreće u Skoplje kako bi od rođaka nastradalih prikupio izrađene DNK profile, koji će potom biti korišćeni za identifikaciju preminulih.

Zatim, naglasio je Sarafov, tela žrtava mogu biti predata njihovim porodicama.

Kurir.rs/Telma.mk

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track