POSLE DRAMATIČNOG SPASAVANJA DEČAKA IZ BUNARA: Prilepski vatrogasci tvrde da im za takve poduhvate nedostaje oprema VIDEO
ilustracija, Foto: Profimedia

drama

POSLE DRAMATIČNOG SPASAVANJA DEČAKA IZ BUNARA: Prilepski vatrogasci tvrde da im za takve poduhvate nedostaje oprema VIDEO

Severna Makedonija -

Dete je palo u bunar dubok 10 metara u prilepskom selu Galičani, a njegovi roditelji su odmah pozvali spasioce iz Prilep u pomoć i posle brze intervencije vatrogasaca ono je sa lakšim povredama izvučeno iz bunara, saopštio je Info kompas.

„U poslednje vreme imali smo nekoliko ovakvih nezgoda u ruralnim sredinama. Ovde bih pomenuo slučaj od pre 2 nedelje kada smo obezbedili spust na Toptašu. Za 2 dana imali smo 2 povrede, jednu sa slomljenom vilicom, a drugu sa modricama na pršljenima. Čak smo morali da transportujemo lice u položaj u kojem smo ga zadobili, a to je bio u ležećem položaju na stomaku. Tako smo ga i prevezli jer se nalazio na visokim brdima Šatorovog kamena“, rekao je Darko Nedanoski, vatrogasac.

Vatrogasna služba u Prilepu ima samo 3 takva kompleta koji nažalost nisu sertifikovani i ne koriste se. Vatrogasci traže bolje uslove za rad.

„Spremni kao odeljenje i kao TPPE Prilep imamo kapacitete, ali nemamo dovoljno opreme. Koristimo zastarelu opremu, ali se nadamo da će to biti ispravljeno u budućnosti. Primer ove aktivnosti su konopci koji se koriste, imaju mogućnost za određeni broj upotreba, a ne stalno, isti se ne mogu koristiti zauvek. A sada je ova oprema koju vidite privatna. Imamo zvaničnu, ali nije sertifikovana".

„Evo apel nadležnima da oprema koju moramo da sertifikujemo, da neko tvrdi da je ispravna da se ne bi dešavali nemili događaji“, rekao je Robe Mitreski, komandant.

Kurir.rs/Sloboden pečat

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track