HAOS NA ULICAMA SEVERNE MAKEDONIJE: Na protestima u Skoplju povređeno 47 policajaca, demonstranti srušili ogradu ispred parlamenta
Foto: Printscreen

Treći dan protesta

HAOS NA ULICAMA SEVERNE MAKEDONIJE: Na protestima u Skoplju povređeno 47 policajaca, demonstranti srušili ogradu ispred parlamenta

Severna Makedonija -

U sukobima na protestu protiv francuskog predloga za deblokadu evrointegracija Severne Makedonije večeras u Skoplju povređeno je 47 policajaca, od kojih dva teško, a specijalna policija rasterala je demonstrante koji su bili ispred zgrade Skupštine i neke od njih privela.

neredi u Makedoniji, Protest, Makedonija
foto: Printscreen

Kako je saopštilo Ministarstvo unutrašnjih poslova, 11 policajaca zadobilo je teže povrede, prenosi MIA.

Pojedini demonstranati, koji su protestovali treći dan zaredom, gađali su policiju petardama, dimnim bombama i drugim predmetima i srušili ogradu ispred parlamenta, nakon cega je intervenisala policija. Privedeno je nekoliko demonstranata, uglavnom mladića koji su imali kapuljače na glavama i bacali predmete na policajce, navodi Plus Info.

Prethodno su ispred Vlade Severne Makedonije demonstranti koji traže ostavku vlade probili zaštitnu ogradu i gađali zgradu.

Okupljeni građani gađali su izpred zgrade vlade petardama kordon policije, a zatim su se uputili ka Parlamentu.

U Skoplju je i tokom dana održan protest protiv francuskog predloga, na kojem je poslanik opozicione VMRO-DPMNE Dragan Kovački izjavio da je predlog koji je prihvatila Vlada Dmitra Kovačevskog neprihvatljiv za državu.

neredi u Makedoniji, Protest, Makedonija
foto: Printscreen

- Ovaj predlog za početak pregovora štetan je za Makedoniju i vodi do dva scenarija, od kojih je jedan gori za Makedoniju. Jedno je večno pregovaranje, a drugo asimilacija pod diktatom Bugarske. Ovaj predlog predstavlja ultimatum koji sadrži sve bugarske zahteve - kazao je Kovački.

Kurir.rs/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track