SLOVENCI VRATILI MIGRANTE MAĐARIMA: Među njima bila i četvorogodišnja devojčica
Foto: Reuters

Prepucavanje

SLOVENCI VRATILI MIGRANTE MAĐARIMA: Među njima bila i četvorogodišnja devojčica

Region -
Migranti se nisu opirali, a policija tvrdi da su prethodno procesuirani u Grčkoj, Makedoniji, Srbiji i Mađarskoj

LJUBLJANA - Grupa u kojoj je 21 državljanin Avganistana i Irana, koje je slovenačka policija uhapsila na prelazu "Šentilj" na granici sa Austrijom, predati su danas Mađarskoj, javila je STA.

Ova predaja usledila je posle jučerašnjeg odbijanja mađarskih vlasti da prihvate 14 Sirijaca koji su prošle sedmice ilegalno ušli u Sloveniju, tvrdeći da nema dokaza da su došli iz Mađarske, navodi slovenačka novinska agencija.

"Vratili smo ih na osnovu dokaza da su došli iz Mađarske i Mađari su ih prihvatili bez problema", rekao je predstavnik mariborske policije Boris Ramot.

Ilustracija, Foto: Rojters
Ilustracija, Foto: Rojters

Predaja je obavljena na prelazu Dolga Vas na slovenačko-mađarskoj granici, u skladu sa Zakonom o strancima i odgovarajućim sporazumom sa Mađarskom. Migranti se, navodi slovenačka agencija, nisu opirali predaji.

"Rekli su da se osećaju dobro u Sloveniji, kao i da se nisu osećali loše u Mađarskoj, ali da žele da idu u Nemačku", rekao je Ramot.

Grupa je otkrivena u subotu u kombiju jednog 43-godišnjeg Rumuna na putu blizu Šentilja. Policija je pronašla dokaze da su ih procesuirale mađarske, srpske, makedonske i grčke vlasti.

Nijedan od migranata nije tražio azil u Sloveniji, tako da su bili smešteni u prihvatnom migrantskom centru u Postojni. Grupa Iranaca uglavnom se sastoji od porodica, među kojima je i jedna četvorogodišnja devojčica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track