REKETAŠI: Peurača mi tražio 100.000, Markoni spustio na 50.000 evra!
Foto: Dado Djilas

Biznismen koji je prijavio funkcionere

REKETAŠI: Peurača mi tražio 100.000, Markoni spustio na 50.000 evra!

Društvo -
Vlasnik velike privatne firme za obezbeđenje požalio se Markoviću da mu Peurača traži 100.000 evra, ovaj mu poručio: „Daj pola od toga, i to ti je poslednja ponuda“

BEOGRAD - Ozbiljne optužbe!Vlasnik poznate firme za obezbeđenje koji je zameniku direktora BIA dao mito od 50.000 evra, zbog čega je kasnije i saslušan, ispričao je u policiji kako su ga bezbednjak i direktor Inspekcije za rad Dragoljub Peurača reketirali. Kako Kurir saznaje, on je otkrio da mu je Peurača najpre tražio neverovatnih 100.000 evra, a kad se kasnije čuo s Markonijem i požalio se da je suma previsoka, ovaj mu je poručio da može da da polovinu tog novca i da je to poslednja ponuda.- Istog dana kad je uhapšen za primanje mita od 15.000 evra, Peurača je u hotelu „Hajat“ imao slične aranžmane i s drugim žrtvama, a jedan od njih je poznati biznismen (ime poznato redakciji). Naime, njemu je u istom tom periodu tražio da plati 100.000 evra ako hoće da dobije sve dozvole. Biznismen se za pomoć obratio upravo Draganu Markoviću Markoniju, koga je poznavao, da prenese Peurači da nema novac. Markoni mu je tada rekao da ipak ne mora da plati ceo iznos, već polovinu, ali mu je naglasio da je to poslednja ponuda - otkriva izvor Kurira i dodaje:- Postojala je međusobna komunikacija u kojoj su učestvovali Marković i Peurača, vlasnik firme za obezbeđenje i posrednik koji je doneo novac. Vlasnik je novac podigao sa svog privatnog računa i sve prijavio UKP u strahu za svoju bezbednost. O svemu je postoji izveštaj i policijski zapisnik - zaključuje naš izvor i dodaje da će u narednim danima istragom koja sledi sve biti rasvetljeno.Podsetimo, Peurača je od vlasnika firme „Men pauer“ (Man Power) po istoj matrici prvo tražio 30.000 evra, da bi na kraju uzeo 15.000 evra za dokumenta koja je kao državni službenik bio u obavezi da da. U avgustu 2012. odlukom vlade postavljen je na mesto direktora Inspekcije rada i uhapšen je posle zajedničkog ručka sa zamenikom direktora BIA Draganom Markovićem Markonijem.(S. M.)

PrevideoDIREKTOR INSPEKCJE ZA RAD PAO S POLICIJSKIM PARAMAZanimljivo je da je Dragoljub Peurača uhvaćen s novcem koji je obezbedila policija u saradnji s tužilaštvom, saznaje Kurir.- Vlasnik firme „Men pauer“ nije imao novac i ceo slučaj je prijavio policiji. Policija je u saradnji s tužilaštvom obezbedila pare kako bi Peurača bio uhvaćen na delu i tako je i sprovedena cela akcija - otkriva naš izvor.

Penzioneri reagovali na slučaj reketiranjaPEURAČA NIJE ČLAN PUPSJuče se povodom „slučaja Peurača“ oglasila i Partija ujedinjenih regiona Srbije.- Dragoljub Peurača nije član, a samim tim ni funkcioner PUPS. PUPS se finansira isključivo u skladu s važećim propisima: pripadajućim sredstvima iz budžeta Srbije i članarinom. PUPS očekuje da nadležne institucije sankcionišu svakoga ko je kršio zakon, a medije pozivamo da pomognu u toj borbi iznošenjem samo proverenih činjenica - navodi se u saopštenju, uz napomenu da je aktuelna vlast već pokazala da nije bilo zaštićenih u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track