(FOTO) KRAJ LUKSUZIRANJU: Šarić u Mladićevoj ćeliji gledao TV!

Nema primedbi na uslove u pritvoru

(FOTO) KRAJ LUKSUZIRANJU: Šarić u Mladićevoj ćeliji gledao TV!

Društvo -
Uhapšeni šef narko-kartela boravi u ćeliji od 10 kvadrata u kojoj je poslednje dane u Srbiji proveo Ratko Mladić
1 / 3

BEOGRAD - Hranu će naručivati iz restorana?Darka Šarića juče su, posle kratkog saslušanja u Specijalnom sudu, stražari sproveli u njegov novi dom - ćeliju od 10 kvadrata u Ustaničkoj ulici u kojoj je poslednje dane u Srbiji proveo i haški optuženik Ratko Mladić. Kako Kurir saznaje, sam je, nema cimera, ali vreme prekraćuje gledanjem televizije.

Pretplaćen na novine- Šta je tačno gledao, to samo on zna - kaže sagovornik Kurira. On napominje da je najpoznatiji pritvorenik deo vremena proveo i u listanju optužnica koje su mu juče uručene.Na uslove u kojima od juče boravi nije imao primedbe.- Ćelija pritvorske jedinice u kojoj je prvu noć u Srbiji ima 10 kvadrata. Opremljena je osnovnim nameštajem i na raspolaganju su mu krevet, metalna kaseta za lične stvari, sto, stolica, kao i TV prijemnik - kaže sagovornik Kurira.Na raspolaganju mu je i toalet koji će moći sam da koristi. Ova prostorija, kako kaže sagovornik Kurira, nešto je luksuznija od ostatka „doma“ i „harmonikom“ je odvojena od ostatka.- Osim WC šolje, ova prostorija je opremljena i tušem s toplom vodom. Slavine na lavabou imaju senzore za vodu - objašnjava on. Ćelija je od hodnika, u kojem dežuraju stražari, odvojena vratima sa špijunkom i metalnim rešetkama. Ima i prozor, koji je, kao i vrata, obezbeđen rešetkama.

Hrana iz restoranaUkoliko jedan od do juče najtraženijih srpskih begunaca bude nezadovoljan zatvorskom hranom, moći će da dobija obroke od kuće ili da ih naručuje iz restorana.Takođe, Darko Šarić, kao i svi ostali pritvorenici, imaće pravo da se pretplati na dnevnu štampu.- Svakodnevno će moći da izlazi u šetnju u dvorištu zgrade - kaže sagovornik Kurira.U pritvoru u zgradi Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici trenutno boravi i zloglasni „zemunac“ Sretko Kalinić. U istoj zgradi nalaze se i Milan Radonjić i Ratko Romić, koji se sumnjiče za učešće u ubistvu vlasnika Dnevnog telegrafa Slavka Ćuruvije.

ProceduraPREGLEDAO GA LEKARDarku Šariću, pre prijema u pritvor, još jednom je utvrđen identitet, a kako Kurir nezvanično saznaje, prošao je redovni lekarski pregled.- On je zadržao garderobu koju ima, a najverovatnije će mu već danas ili sutra porodica doneti lične stvari i pribor za higijenu koji mu je neophodan - kaže sagovornik Kurira.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track