Veroljub Stevanović saslušan o poslovanju FK Radnički

Kragujevac

Veroljub Stevanović saslušan o poslovanju FK Radnički

Crna Hronika -
Pred Višim sudom u Kragujevcu započelo saslušanje svedoka u istrazi protiv funkcionera FK Radniči, a među prvima svedočio je gradonačelnik Veroljub Stevanović

KRAGUJEVAC -Gradonačelnik Kragujevca Veroljub Stevanović danas je, u Višem sudu u Kragujevcu, dao izjavu u svojstvu svedoka - u istrazi koja je pokrenuta protiv potpredsednika Fudbalskog kluba "Radnički" Nebojše Vasiljevića.Stevanović je, posle saslušavanja, rekao novinarima da je "izjavu dao u svojstvu svedoka, kao gradonačelnik i predsednik FK "Radnički" u vreme transfera fudbalera Filipa Kostića"."Rekao sam sve što znam oko transfera Filipa Kostića, ali detalje ne bih da iznosim u javnost", rekao je Stevanović i podsetio da je 6. aprila prošle godine postao predsednik FK "Radnički".

Istraga se vodi protiv potpredsednika FK "Radnički" Nebojše Vasiljevića, koji se sumnjiči da je prilikom transfera jednog fudbalera oštetio klub za oko pola miliona evra, zajedno sa generalnim sekretarom kluba Darko Stojanovićem i fudbalskim menadžerom Zoranom Pavlovićem.

Oko 10 sati, u vreme dok je saslušavan Stevanović, ispred suda su se okupili članovi stranke "Zajedno za Šumadiju", čiji je Vasiljević potpredsednik.

Predsednica Višeg suda Zorica Đurić rekla je da će u istrazi u vezi s poslovanjem kluba biiti saslušano oko 20 svedoka iz Srbije i izvestan broj iz inostranstva.Vasiljević, Stojanović i Pavlović uhapšeni su 24. decembra u policijskoj akciji "Komšije" a dan kasnije određen im je pritvor.

Vasiljevićev advokat Borivoje Borović poslednjeg dana minule godine izjavio je "da smatra da je predmet protiv potpredsednika FK 'Radnički' potpuno neosnovano pokrenut", te da očekuje da će Vasiljeviću pritvor bitu ukinut 4. januara, ukoliko, kako je rekao, "policija ne taktizira sa dovođenjem svedoka".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track